Här tar kampen slut för Gösta Malmengård. Foto: Jens Kassnert

Här får Gösta sin belöning – efter 13 år

På söndag sker namnbytet av Bäverstigen till Dagermans stig efter flera turer i 13 år. – Det här är helt fantastiskt. Jag är så stolt, säger Gösta Malmengård som bor i Stig Dagermans gamla hus.

  • Publicerad 11:28, 30 maj 2018

Gösta Malmengård som bor på Bäverstigen har länge krigat för att vägen ska byta namn till Dagermans stig efter den berömda författaren som bodde under sina sista levnadsår. Den så kallade ”Tornvillan”. I det huset som Gösta bor i dag.

På söndag är det äntligen dags. Då sker officiellt namnbytet av den omstridda Danderydsvägen som Mitt i flera gånger har skrivit om.

– Jag får gåshud bara jag tänker på det. Och vilken uppståndelse det har varit. Jag har fått så många gratulationer av alla möjliga. Och väldigt många av dessa kommer från kändiseliten som tycker det här är fantastiskt, säger Gösta Malmengård till Mitt i.

Många turer

Gösta har varit aktiv i frågan i 13 år med turer i olika instanser som blivit överklagade. Men i höstas avslog förvaltningsrätten en grannes överklagan och namnbytet kunde genomföras.

– Det blir tredje gången gillt. Jag har ansökt tre gånger och äntligen gick det igenom, säger han.

Bjuder in till fest

På söndag efter att skylten avtäckts med tal från kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg bjuder Gösta in till en gårdsfest på sin tomt. Där det antagligen kommer att vara kändistätt.

– Jag har många bekanta inom kulturen och flera av dem kommer nog på söndag. De är lika glada som jag är över detta namnbyte, säger han.