Sk

Här får du kul på sportlovet

Sportlovet närmar sig och trots pandemin finns en hel del att roa sig med. Här är våra tips!

  • Publicerad 20:20, 18 feb 2021

På Vallentuna bibliotek ville de yngre låntagarna att temat för sportlovet skulle bli vilda djur. Så fick det bli.

Eftersom man inte får vara för många där samtidigt i coronatider kan man i stället få hämta ut en överraskningspåse med låneböcker, pyssel och tävlingar om vilda djur.

Bibliotekarierna plockar ihop en påse till just dig om du skriver till barnbibliotek@vallentuna.se eller ringer 08-58785350. Berätta hur gammal du är, hur många böcker du vill läsa, vad du vill läsa om och om du gillar böcker med bilder eller text.

Beställningen måste göras senast den 23 februari.

Spelworkshop med Hemkodat

För den som fyllt 10 år anordnas en digital workshop där man får lära sig att göra egna spel. Den leds av ungdomarna från Hemkodat och spelen gör man i Roblox Studios.

Kursen är gratis och ges klockan 10–12 tisdag den 2 mars och onsdag den 3 mars. Man följer den hemifrån och behöver dator, nätuppkoppling, inloggning i Roblx och programmet Roblox Studios som kan laddas ner gratis på https://www.roblox.com/create).

Anmälan senast den 27 februari på 587 853 50 eller till barnbibliotek@vallentuna.se.

Gratis simskola

På Sports Club får nybörjare mellan 9 och 15 år tre grundläggande simlektioner. De är gratis och ges måndag, tisdag och onsdag.
Grupp 1: 9­12 år, klockan 9
Grupp 2: 13­15 år, klockan 10
Grupp 3: 13­15 år, klockan 11

Anmäl dig till kurser@sportsclubvallentuna.se senast måndagen den 22 februari. Antalet platser är begränsat. Anmäl därför förhinder så snart som möjligt.

Träna utomhus med Korpen

Gratisträning för ungdomar mellan 13 och 15 år. Samling vid ishallen på Vallentuna IP.

Måndag till fredag mellan 14 och 15. Instruktör från Korpen.

Ingen föranmälan behövs.

Sportlov på Mega och Haket

Mega i Vallentuna startar med disco redan nästa fredag, den 26 februari. Sedan blir det bland annat talangjakt, spakväll, grillning i IP-kåtan och karaokekväll sportlovsveckan ut.

Hela programmet finns här. Kolla ändringar och tider på Megas instagram @fritidsgardenmega

På Haket i Brottby ordnas aktiviteter mellan måndag och lördag. Det blir film, pulkarace i Brittas backe och padel står på programmet. För padel krävs anmälan.

Mer information läggs upp på Hakets instagram @haketbrottby.

Ut på tur aldrig sur

Gå på tipspromenad med familjen eller kompisar. Friluftsfrämjandet har dragit upp hela 14 stycken över hela kommunen. Den kortaste är för barn och bara 800 meter. Den mest krävande är 8 kilometer lång och utgår från gångtunneln vid Kragstalunds station. Sedan går man genom skogen vid Kristineberg och upp på Högdalstippen. Men de flesta sträckorna ligger runt två kilometer.

Historisk vandring

Vandringen Häxeri, trolldom, mörka väsen och växtmagi utgår klockan 18 och 19.30 från Vallentuna kyrka den 3 – 7 februari.

Vandringen kostar 180 kronor för vuxna, 100 kronor för barn och tar en timme. Boka på swedenhistorytours.se eller maila info@swedenhistorytours.se.

Naturkartan finns fler tips på sträckor att vandra runtom i Vallentuna.