Här får Christina andra dosen vaccin

Det är tyst, det är välorganiserat och ingen verkar svimma av sprutan. På tisdagen fick vård- och omsorgspersonal i Väsby sin andra dos vaccin i gympasalen i Messingen.

  • Publicerad 15:40, 12 feb 2021

Det känns underbart! Det här jag längtat efter.

Klockan är tio denna tisdagsförmiddag och folk börjar droppa in i lokalen för att få sin, i de flesta fall, andra spruta mot covid-19.

Sex vaccinatörer sitter redo vid olika bord för att ta emot vård- och omsorgspersonal, som är dagens utvalda. 540 personer väntas till Messingen denna dag.

I söndags vaccinerades 470 personer.

– Vi fick flytta hit på grund av vattenskadan i Vilundahallen. Det har gått bra, de flesta har fått meddelande om att det är här i stället, säger Ariana Forsberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska vid kommunen.

 En av dem som just har fått sin andra spruta är Christina Perers, 52. Hon jobbar natt som vårdbiträde på en demensavdelning på Lavendelgården, ett av kommunens äldreboenden.

– Det känns underbart! Det här jag längtat efter, säger hon.

Christina har svår kol, och tillhör därmed en riskgrupp. Därför har hon inte kunnat jobba den senaste tiden.

– Det är så skönt att vara färdigvaccinerad och snart kunna börja jobba igen. Nu ska jag hem och fira med kaffe och vaniljglass, säger hon och vinkar hej då.

”Känns bra”

En som också ska ta sin andra dos är Henrik Isaksson, 32, som jobbar som stödpedagog på Händelserikets dagliga verksamhet på Holmvägen.

– Det känns bra att bli vaccinerad, man känner sig lite privilegierad, säger han.

Väsby har enligt Ariana Forsberg fått tillräckligt med vaccin.

– Nu hoppas vi att det håller i sig tills regionen ska börja vaccinera personer med hemtjänst och de som är 70 plus, säger hon.

Rudolf Eckerström jobbar som koordinator på VaccinDirekt, som sköter vaccineringen runt om i länet. Han är själv Runbybo.

– Här i Väsby har det funkat superbra. Vi har inte haft några köer, allt har flutit på. Och de flesta Väsbybor verkar positiva till att få vaccinet, säger han.

Vad gör ni om det blir några doser över?

– Då ringer vi in blåljuspersonal, som till exempel den som kör ambulans.