Polisen har fortfarande inte gripit någon efter dödsskjutningen i Hässelby gård. Foto: Melina Reid

”Har en hyfsad bild av händelseförloppet”

Polisen har fortfarande ingen gripen efter mordet på den man i 60-årsåldern som sköts till döds i Hässelby gård i onsdags i förra veckan.

  • Publicerad 11:20, 21 jun 2018

Utredningen av mordet på den man i 60-årsåldern som sköts till döds i Hässelby gård i onsdags i förra veckan pågår för fullt, men polisen är fåordig.

– Det händer saker hela tiden, men ingenting som vi har möjlighet att gå ut med tyvärr, säger förundersökningsledare Michael Palmqvist. 

Ingen har dock gripits misstänkt för mordet.

Även hunden sköts

Palmqvist vill i nuläget inte kommentera om man har ett motiv till dödsskjutningen, men själva händelseförloppet börjar klarna.

– Vi har en hyfsat klar bild av händelseförloppet, säger Palmqvist.

Klart är att offret av någon anledning befann sig i korsningen Beata Sparres gränd/Kvarnhagsgatan tillsammans med sin hund tidigt på onsdagsmorgonen. Vittnen har berättat att de har hört flera skott strax före klockan 06. Den skjutne mannen avled på platsen. Även hans hund träffades av skott, och överlevde inte.

Dykningar resultatlösa

En kort stund efter dödsskjutningen hittades en brinnande bil, som misstänks vara flyktbilen, på Kanaans väg i höjd med Råcksta träsk. Under förmiddagen genomfördes också dykningar efter spår i vattnet – men utan framgång.

– Vi hittade ingenting som är av intresse för oss, säger Michael Palmqvist.