Här demonstrerar de för äldre hemlösa och fattigpensionärer

Idag hölls en stor demonstration mot fattigdom och hemlöshet bland äldre i centrala Stockholm.

  • Publicerad 16:15, 24 apr 2019

Idag hölls en stor demonstration mot fattigdom och hemlöshet bland äldre.

Det var den ideella organisationen Vid din sida Stockholm under ledning av grundaren Jeanette Höglund som arrangerade demonstrationen som enligt polisen lockade uppskattningsvis cirka 1 500 personer.

Jeanette söker upp Stockholms äldre hemlösa – nominera DIN lokala hjälte

Annegrete Salomonsson, Lena Lundqvist och Annika Ericson var tre av de som var på plats.

– Vi är tre kompisar som just har gått i pension. Vi har haft tur som har tak över huvudet och mat för dagen och klarar oss skapligt. Vi tillhör egentligen inte den demonstrerande delen av folket men det här gör vi för våra systrar och bröder. Det är inte värdigt ett välfärdssamhälle att man ska jobba 45-50 år och inte ha råd att bo kvar i sin bostad eller ha tak över huvudet. Nu får det vara nog, säger trion i Humlegården innan avmarschen mot Mynttorget.

Väl på plats vid Mynttorget höll bland annat Jeanette Höglund tal som möttes av hejarop och applåder när hon bland annat sa att regeringen borde ta bort skatten från pensionen.

Stor demonstration mot hemlöshet bland äldre

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson närvarade också på scenen vid Mynttorget.

– Vi är här för att ni är fantastiska som gör det här och det är omöjligt att inte älska Jeanette för det hon gör. Det är så många äldre som slitit i hela sina liv och som inte får den välfärd de förtjänar. Jag förstår att ert förtroende för politikerna är begränsat, det är mitt med, sa Jimmie Åkesson från scenen.

– Jag ska göra allt jag kan för att driva den här frågan i högre tempo, sa Elisabeth Svantesson bland annat.

På Mynttorget höll bland andra Jeanette Höglund tal. Foto: Mimmi Epstein

Annegrete Salomonsson, Lena Lundqvist och Annika Ericson var tre av de som var på plats. Foto: Mimmi Epstein

Grundaren av Vid din sida Stockholm, Jeanette Höglund. Foto: Mimmi Epstein.