Carmen Fourier med sin dansgrupp i Västertorpshallen. Foto: Läsarbild Privat

Här dansar de till toner från Mellanöstern

Gillar du att dansa och vill prova något nytt? I Västertorpshallen kan du prova på arabisk dans i höst.

  • Publicerad 09:45, 23 sep 2018

Det svänger lite extra om Västertorpshallen i höst. Varje måndag håller Carmen Fourier danslektioner i olika dansstilar från Mellanöstern.

– Det är inte bara magdans utan även andra dansstilar som dabke som dansas framför allt i Syrien, Libanon och Jordanien. Det är en dans med mycket hopp. Vi dansar också khaliji. Musiken är lite mer avslappnad, som reggae, fast inte reggae, säger Carmen Fourier.

Konceptet kallas Jallabina, som på arabiska betyder ”kom med oss”.

– Det var två kvinnor som startade det, en magdansös och hennes dotter. De ville få fler kvinnor från Mellanöstern att röra på sig och kom på att man kan blanda träning och dans.

Tränar hela kroppen – och hjärnan

De olika dansstilarna kompletterar varandra och är därför en riktigt bra träning för hela kroppen.

– Det ska inte vara svårt, men det kan vara lite tufft i början om man inte är van vid de rörelserna. Man använder fingrarna, handlederna och höfterna mycket. Det ger en annan smidighet. Men det är såklart en utmaning, det är träning även för hjärnan.

Men framför allt är det kul, säger Carmen Fourier.

– Det handlar bara om att man rör på sig tillsammans och har kul. Det är alltid glad musik och man blir på bra humör. Alla kan vara med, både äldre och unga. Det är bara att komma och testa!