Här cyklar tjuven ut ur butiken – på en cykel värd 40 000

En ovanligt fräck tjuv slog till mot Elcykelvaruhuset på Kungsholmen. Han promenerade in i butiken, satte sig på en cykel och cyklade ut. – Cykeln kostade nästan 40 000 kronor, berättar vd:n Mikael Klingberg.

  • Publicerad 05:12, 30 jun 2020

Dörren till Elcykelvaruhuset på Lindhagensgatan stod öppen på grund av värmeböljan. En förslagen tjuv såg chansen.

– Han promenerade in i butiken, tog en elmountainbike och cyklade ut. All personal därinne var upptagen med kunder och såg det inte. Rätt så fräckt, säger vd:n Mikael Klingberg.

Tjuven, som slog till i förra veckan, valde cykeln med omsorg. Det var en Merida eOne-Twenty 500, med prislappen 39 995 kronor.

– Det har bara sålts ett fåtal exemplar av i Sverige, så det är en speciell cykel, säger Mikael Klingberg.

Tjuven var redan borta

En kollega som stod utanför butiksdörren såg mannen cykla ut. Han gick in och frågade om det var en kund som provcyklade. Då var tjuven redan borta. Han fångades dock av butikens övervakningskameror där hans ansikte tydligt syns. Om det innebär att polisen hittar honom återstår att se.

Elvaruhuset har tidigare varit i princip förskonat från cykelstölder. En gång pangade tjuvar en ruta i butiken på Sveavägen och bar i väg med två cyklar, men man har inte haft några stölder dagtid, i alla fall inte som man upptäckt.

Efter torsdagens stöld ska man bli försiktigare.

– Vi får börja låsa fast cyklarna i butiken. Det är tråkigt och gör det krångligare när kunder vill provcykla, säger Mikael Klingberg.