Nytt padelcenter öppnar i Sigtuna snart. Ägarna Jonas Eriksson och Niklas Wikegård visar lokalen. Foto: Mikael Andersson

Här byggs Sigtunas första padelhall

I sommar får Sigtuna sin första padelhall. Det ska bli som en fritidsgård för vuxna.

  • Publicerad 10:33, 6 apr 2021

En helt ny padelhall håller på att byggas i nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar – och Mitt i Sigtuna fick en förhandstitt.

Här ska man, förutom att spela padel, kunna umgås i loungen, spela golfsimulator och shuffleboard.

– Man kan ta en kaffe, läsa en bok, skriva en artikel och hänga med andra padelsällskap, säger Jonas Eriksson.

Det är företaget WE Träning & Hälsa som ligger bakom padelhallen. Företaget ägs av den före detta fotbollsdomaren Jonas Eriksson och hockeyprofilen Niklas Wikegård, som båda bor i Sigtuna.

– Vi startade företaget för ett par år sedan för att få upp hälsa och träning i Sigtuna och det är fortfarande vårt prio. Det ska vara lite häftigare för de som bor i Sigtuna kommun. Oavsett om det gäller ett nytt mountainbikespår, ett gym eller som det här – en toppmodern padelhall, säger Niklas Wikegård.

Padelbubbla?

Tidigare har WE även byggt upp ett gym på Stora gatan och en padelhall i Arlandastad. Men i Sverige finns det inte så många hallar som är byggda för just padel. Ofta är det en gammal industrilokal som byggts om. Med ekande ljud som bieffekt.

Padel har verkligen blomstrat på senaste tid, men är det en bubbla som kan krascha om intresset minskar?

– Vi tror att padel är här för att stanna, den kommer inte att dö. Däremot tror vi kravbilden på hur det ser ut där man lirar kommer att förändras. De som spelar nu förväntar sig lite schysstare hallar, säger Niklas Wikegård.

Fem banor

Hallen i Stadsängarna kommer att rymma fyra inomhusbanor och en bana utomhus. Flera omklädningsrum med duschar och läktare samt fik.

– Här ska det även finnas handdukar, schampo och hårprodukter så spelarna inte behöver ta med sig hela sportbagen, säger Jonas Eriksson.

Precis i närheten bygger Internationella Engelska Skolan nya lokaler för över 500 elever. Jonas och Niklas vill gärna att fler ungdomar börjar att spela.

– Det vore kul att ha ett samarbete med dem. Sedan finns under ett vanligt år fantastiska möjligheter att ordna konferenser här ihop med något av hotellen i kommunen, säger Niklas Wikegård.

Utomhusbanan öppnar i den första juni och inomhusanläggningen öppnar den första juli.

Rapport: 184 smittade i Sigtuna

Nyheter Nästan 100 döda Smittspridningen av covid-19 är fortfarande hög i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten under torsdagen. I Sigtuna registrerades 184 nya fall.fredag 16/4 7:17

Märstabo åtalas för mordbrand

Nyheter Berusad yxman luktade kraftigt av brandrök En man i 38-årsåldern åtalas för mordbrand i Steninge. Dessutom står han åtalad för stöld samt att han hade både knivar och en yxa på sig vid gripandet.torsdag 15/4 7:55

Det dröjer innan rälsen är klar efter urspårningen i Häggvik

Nyheter Ny prognos för Trafikverkets arbete Om en vecka – den 21 april – skulle den nya rälsen vara klar och tågen kunna rulla som vanligt igen efter olyckan den 11 februari då ett godståg spårade ur i Häggvik. Men den prognosen höll inte...onsdag 14/4 5:20

Katalysatorn är tjuvens nya favoritbyte

Nyheter Tjuvarna vill åt rodium, som är flera gånger dyrare än guld De senaste månaderna har polisen i Sigtuna sett en dramatisk ökning av bildelsstölder, framför allt katalysatorer som ökade med 400 procent från februari till mars.måndag 12/4 16:57