Det är vid Linta gårdsväg som en ny stadsdel ska att växa fram. Här planeras det för drygt 900 lägenheter, en ny F-9-skola, två förskolor och 70 000 kvadratmeter kommersiell yta. Det är en del av första etappen i programmet för centrala Bromma (se faktaruta).

I juni förra året inleddes planarbetet, och ett samråd om detaljplanen planeras först till hösten 2021. Det är med andra ord en bit kvar innan nya Brommabor börjar flytta in.

https://www.mitti.se/nyheter/ett-steg-narmare-nya-bostader-i-riksby/repsfc!k5jFJmwKCcKc23W4FERYlQ/

460 nya platser

På kommunstyrelsens sammanträde den 11 november anvisades mark till Stockholm parkering, som får i uppdrag att anlägga ett nytt stort parkeringshus i flera våningar på Linta gårdsväg.

Här ska cirka 460 parkeringsplatser, bilpool, lådcykelpool, samt kontor ovanför mark anläggas.

Men Brommabor som söker en plats att ställa bilen får fortsätta leta.

– Det nya parkeringshuset som är föreslaget är tänkt att täcka de nya bostädernas parkeringsbehov. Primärt är parkeringshuset till för de som ska bo i etapp 1, skriver Oskar Bjelke, projektledare på exploateringskontoret, i ett mejl.

På bottenvåningen av parkeringshuset planeras även för kommersiella lokaler.

Detaljplanen för huset bedöms kunna antas i slutet av nästa år, men innan det kan börja byggas behöver ett antal befintliga byggnader rivas och ledningar flyttas.