Ska bort. På Personnevägen 78, där förskolan Solbacken har legat, tas nu baracker bort och förskolebyggnaden ska rivas. Här ska det istället byggas en ny, större förskola. Foto: Elina Lundberg

Här byggs Hägerstens nya jätteförskola

Nu har förskolan Solbacken på Personnevägen tömts och ska snart rivas. Sen börjar bygget av en ny förskola för fler än 200 barn.

  • Publicerad 09:37, 29 aug 2019

I somras stängdes förskolan Solbacken, som legat på Personnevägen mellan Västertorp, Hägerstensåsen och Mälarhöjden.

Solbacken, som snart ska rivas, har haft åtta avdelningar men under den sista tiden har inga nya barn tagits in på förskolan. De 45 barn som fanns kvar på slutet har flyttats till förskolan Isbjörnen på Isgränd i Västertorp.

Eftersom lokalerna nu står tomma har de tillfälliga förskolebarackerna börjat att tas ner. Resten avförskolan, som byggdes 1977 och bedöms vara i dåligt skick, ska jämnas med
marken.

En av stans största gårdar

På Personnevägen ska det sen byggas en ny större förskola, med plats för 216 barn på 12 avdelningar. Den nya förskolan får ett eget tillagningskök och en av stans största gårdar.

Nya förskolan i Hägersten får jättegård

Förskolan kommer på sikt att ersätta Mellanbergets förskola som också ligger på Personnevägen, närmre Hägerstensåsens tunnelbana.

– Planen är att i delar släcka ner den förskolan i samband med att den nya förskolan Teatersällskapet öppnar. Mellanbergets förskola har ett tillfälligt bygglov, säger Katarina Odén-Ryhede, tillförordnad avdelningschef för förskoleavdelningen.

Sisab räknar med att börja bygga den nya förskolan vid årsskiftet. Förhoppningen är att barnen ska kunna flytta in september 2021.

Skiss. Så här ska den nya förskolan se ut. Foto: Stockholms stad