Malteholmsbadet i Hässelby finns det två kontrollpunkter. På den östra punkten anses vattenkvalitén vara så pass dålig att Stockholms stad avråder från bad hela sommaren. Däremot visade provtagningen från den andra delen av stranden att badvattnet var helt okej.

https://www.mitti.se/nyheter/sex-utvalda-badplatser-i-stockholm-far-badvardar/repvfD!ZEwRLm6FS3GfT3qPe0ACQ/

Samma sak på Sätrabadet. Vid den ena kontrollpunkten var vattenkvaliteten så dålig att myndigheten avråder från bad hela säsongen, men däremot inte på den andra delen av stranden.

Smedsuddsbadet, Kungsholmen, var vattnet otjänligt vid en av kontrollpunkterna och efter en provtagning 4 juli står det klart att avrådan från att bada gäller hela säsongen 2022. (Den andra kontrollpunkten på andra sidan stranden visar dock på att vattnet är "tjänligt".

https://www.mitti.se/nyheter/badguide-har-ar-25-fina-bad-i-stockholm-varda-ett-besok/repufv!qxEa5O6Qa3SXmTW8qJbnmw/

Här är det okej att bada 

Utmärkt kvalitetBrunnsvikens StrandbadFarsta strandbad, MagelungenFlatenbadet Hässelby Allmänna BadHökarängsbadet, DrevvikenKaananbadetLångsjöbadet strandbadLångholmens strandbadLövstabadetMälarhöjdsbadetSolviksbadetTanto strandbadTrekantens strandbadÄngbybadetFredhällsbadetKristinebergs StrandbadLilla EssingebadetLångholmens klippbadOrmbergets bryggbadOxhålsbadet (Stora Essingen)Skrubba strandbad, DrevvikenSköndalsbadet, DrevvikenÖrnberget (Hägerstenshamnen) 

Tillfredställande kvalitet (Inte toppen, men helt okej) ÄngbybadetEkhagens strandbadHässelby strandbadJohannesdalsbadet

Källa: Havs- och vattenmyndigheten, provtagning i slutet av juni 2022