Här blir efterlängtade lägenheter i Salem

Många Salemungdomar söker sig till andra kommuner för att hitta någonstans att bo. Därför är det säkert efterlängtat att det nu planeras för 60-90 hyresrätter i ett skogsparti vid Prästbodavägen.

  • Publicerad 18:54, 1 jun 2017

Salems kommun säljer marken till rabatterat pris till Boklok som ska bygga.

– Det här är aktiv bostadspolitik för att få till hyresrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M).

Det planerade området markerat med grönt. Bild: Salems kommun.

Både han och oppositionsrådet Arne Närström (S) har vittnat om att det varit svårt att få bolagen att bygga hyresrätter. Och Mitt i Botkyrka Salem har tidigare berättat (länken nedan) att antalet hyresrätter i Salem blev 400 färre under åren 1990 till 2014 på grund av att många hyresrätter omvandlades till bostadsrätter, samtidigt som få nya hyresrätter kom till.

De nya hyresrätterna i Salem ska ligga i ett skogsparti invid Prästbodavägen, ett område som i dag består av småhus. Kommunens ambition är att få till lägenheter som är attraktiva för ungdomar.

– Vi tänker oss många mindre lägenheter, säger Lennart Kalderén (M).

Husen förväntas bli fyra våningar höga. Hur många mindre bostäder det blir är något Salems kommun och Boklok ska diskutera när de tar fram ett förslag till detaljplan tillsammans.

– Vi har under en längre tid haft en bra diskussion med Salems kommun, och det känns spännande att nu fortsätta planeringen för de nya hyresrätterna, säger Bokloks affärsutvecklare Peter Nyberg som tidigare var kommunalråd i Botkyrka i ett pressmeddelande.