Här blir det stor cykelloppis nästa helg

Sugen på en ny cykel? Nästa helg hålls en stor cykelloppis i Masmo. Cirka 1000 cyklar väntar på nya ägare. – Blir det fint väder kan det komma många besökare, säger Bill Thernström.

  • Publicerad 07:00, 5 apr 2018

Barncyklar, någon trehjuling och massor av dam- och herrcyklar. I en skog i Masmo, vid en bilverkstad nära Myrstuguberget, står mängder av cyklar uppradade.

Bill Thernström, som tidigare drev en cykelbutik och har haft cykelloppisar i Rågsved och Spånga, har sedan i vintras flyttat sin verksamhet till skogspartiet i Masmo.

Bara Huddinge nappade

Han hyr marken av Huddinge kommun, efter att ha mejlat till alla kommuner i länet och frågat efter ledig mark.

– Huddinge var den enda kommunen som nappade, säger Bill Thernström.

Den stora cykelloppisen går alltså av stapeln nästa helg, den 13 – 15 april. Om du inte tar bilen till loppisen kan du ta tunnelbanan till Masmo, för att sedan cykla 20 minuter till Flemingsbergs pendeltågsstation. De flesta cyklar är portförbjudna på tunnelbanan.

– Är det fint väder är det en fin cykeltur till pendeltåget. Vi säljer cyklarna i befintligt skick men hjälper till att pumpa däcken och höja eller sänka sadeln, säger Bill Thernström.

Vill ha fler loppisar

Under våren, i sommar och i höst planerar Bill Thernström att ordna fler loppisar och sätta upp ett kafé, en verkstad samt en ”gör det själv-verkstad”. Först måste han få bygglov av kommunen.

– Jag vill göra något coolt och inspirerande här, säger han.

Varifrån kommer då alla övergivna cyklar som säljs? Bill Thernström driver ett företag för att ta tillvara på cyklar som ingen längre vill ha.

Cyklarna kommer både från kommuner, bostadsbolag och bostadsrättsföreningar. Ofta från lägenhetsinnehavare som flyttat och helt enkelt lämnat kvar cykeln.

Fakta

Loppis även vid regn

Cykelloppisen i Masmo hålls på Masmovägen 21, nära en bilverkstad.

Loppisen går av stapeln 13-15 april mellan klockan 10-18, även vid regn.

Det går att betala med swish, kort eller kontant.

 

Visa merVisa mindre