Utbrunnen. Den utbrunna lätta lastbilen med släp hittades under långfredagen utbrunnen på en skogsväg i närheten av Övre Rickeby. Foto: Polisen

"Har bilder från övervakningskameror i området"

Växtskyddsmedel till ett värde av mellan fem och tio miljoner kronor stals från ett företag i Myranområdet under påskhelgen. Nu har polisen säkrat vissa spår efter tjuvarna.

  • Publicerad 10:36, 7 apr 2021

Någon gång mellan klockan 02.00 och 04.00 natten mot långfredagen tog sig tjuvar in på byggföretaget Elvbyggs tomt i Myranområdet genom att klippa upp staketet.

Där stals en täckt lätt lastbil samt ett släp. Dessa kördes senare in på granntomten, där Bröderna Berner AB/Gullviks huserar. Ett företag specialiserat på växtskydd för bland annat jordbruk, skogsbruk och trädgård.

Väl där lastade gärningspersonerna in bekämpningsmedlet, värt någonstans mellan 5 och 10 miljoner kronor, i lastbil och på släp och körde därifrån.

– Vi har bilder från övervakningskameror i området. Vi tror att de varit i området mellan 02.00 och 04.00, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen, som utreder stölden.

Fordonet hittat

Flykten gick sedan till en ödslig skogsväg i närheten av Övre Rickeby, där lastbil och släp hittades utbrunna senare under fredagen. Inget av det stulna bekämpningsmedlet fanns kvar på platsen. Polisen misstänker att det värdefulla vätskorna flyttats över till ett annat fordon.

Polis har fått in tips från allmänheten och åtminstone ett förhör har hållits med ett vittne. Man har även säkrat vissa spår vid brottsplatsen, men vad det är för spår vill inte polisen berätta.

Polisen söker nu vidare efter personer som kan ha hört eller sett något från Myranområdet och kring Övre Rickeby den aktuella natten. Tipsen tas emot på polisens växelnummer 114 14.

Stöld. Bekämpningsmedel till ett värde av mellan 5 och 10 miljoner kronor stals från företaget Bröderna Berner AB/Gullviks i Myranområdet under påskhelgen. Polisen söker nu vittnen till händelsen. Foto: Fredrik Gustafsson

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02