Någon gång mellan klockan 02.00 och 04.00 natten mot långfredagen tog sig tjuvar in på byggföretaget Elvbyggs tomt i Myranområdet genom att klippa upp staketet.

Där stals en täckt lätt lastbil samt ett släp. Dessa kördes senare in på granntomten, där Bröderna Berner AB/Gullviks huserar. Ett företag specialiserat på växtskydd för bland annat jordbruk, skogsbruk och trädgård.

Väl där lastade gärningspersonerna in bekämpningsmedlet, värt någonstans mellan 5 och 10 miljoner kronor, i lastbil och på släp och körde därifrån.

– Vi har bilder från övervakningskameror i området. Vi tror att de varit i området mellan 02.00 och 04.00, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen, som utreder stölden.

Fordonet hittat

Flykten gick sedan till en ödslig skogsväg i närheten av Övre Rickeby, där lastbil och släp hittades utbrunna senare under fredagen. Inget av det stulna bekämpningsmedlet fanns kvar på platsen. Polisen misstänker att det värdefulla vätskorna flyttats över till ett annat fordon.

Polis har fått in tips från allmänheten och åtminstone ett förhör har hållits med ett vittne. Man har även säkrat vissa spår vid brottsplatsen, men vad det är för spår vill inte polisen berätta.

Polisen söker nu vidare efter personer som kan ha hört eller sett något från Myranområdet och kring Övre Rickeby den aktuella natten. Tipsen tas emot på polisens växelnummer 114 14.