Till Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan ringlade kön lång för bageriets semlor. I år bakas 10 000 bullar under fastlagsdagen den 16 februari.

– Det är svårt att tro att man hinner göra så många som 10 000 semlor. Men det kommer att gå, säger Erik Seger, ägare till bageriet, när Mitt i besöker bageriet på fastlagsdagens eftermiddag.

Det är kunderna som gör att bagarna klarar att göra så många, menar han.

– Så länge folk kommer hit och köar för att köpa semlor levererar vi. Det blir lite som julafton för oss i bagerisvängen och vi är stolta att kunna leverera.

Bageriet har kallat in tre gånger så många som bakar som under vanliga arbetsdagar.

Sven Gunnar Appelgren är en av bagarna som ringlar grädde över mandelmassan – om och om igen.

Även på Södermalm var suget efter en bulle fylld med mandelmassa stor. Så här såg det ut på kvällen utanför Gunnarsons konditori.

Även vid Medis var det många som ville köa länge för att få lägga vantarna på ett bakverk. Här var det en semla från Sebastien alla ville ha.

Astrid Molander från Solna var en av många som stod i den långa kön till Droppens konditor på Tulegatan i Sundbyberg. Hon hade faktiskt tjuvstartat lite.– Vi har varit här en gång i veckan den senaste tiden och laddat upp, erkänner hon.

– De gör semlor med saftigt bröd här. Och mycket mandelmassa.

Även i Spånga bildades en kö utanför konditoriet.