Delar av rivna Spånga bollcenter återuppstår i Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Här återuppstår Spångas rivna rackethall

När Spånga bollcenter stängde för att ge plats åt bostäder blev många spelare besvikna. Men nu återuppstår delar av hallen – i grannkommunen.

  • Publicerad 16:25, 14 feb 2017

Det blir ett bra alternativ för de Spångabor som förlorat sin hall.

Förra året revs Spånga badminton och bollcenter. Efter 35 år i Bromsten hade hallen hunnit bli en institution för badminton- och squashspelare från hela Västerort.

Men snart kommer de som saknat hallen kunna återse den igen – i grannkommunen Järfälla. Där återuppstår nämligen delar av den gamla anläggningen redan i år.

– Det började egentligen för något år sedan när vi planerade att bygga en ny rackethall i Järfälla. Jag fick kontakt med en som spelade squash i Spånga. Jag fick tips om att hallen skulle rivas, och lite på chansning köpte vi loss squashdelen med golv, armaturer, väggar och glaspartier, säger Mikael Gavelin, som sitter i styrelsen för Järfälla racketcenter.

Ett alternativ för Spångaborna

Under senhösten är Järfälla racketcenters nya hall planerad att stå klar i Jakobsberg. Totalt blir det 2500 kvadratmeter för squash och padeltennis.

– Det blir ett bra alternativ för de Spångabor som förlorat sin hall. Och den nya hallen kommer de absolut att känna igen. Den blir exakt likadan som den i Spånga, men lite finare och nyare runtomkring, säger Mikael Gavelin.

I dagsläget finns inga planer på badmintonbanor i hallen. Men längre fram skulle det kunna bli aktuellt.

– Hallen är förberedd för badminton i storlek och höjd, så det beror lite på intresset, säger han.