Här är Västerorts bästa promenader

Tack för alla fantastiska berättelser om era bästa promenadtips i Västerort. Här kommer vinnarnas svar: en liten guidebok i sig!

  • Publicerad 17:25, 17 mar 2015

För två veckor sedan berättade vi om det lokala bokförlaget Ordalaget som bland annat ger ut ”Alla dessa”-böckerna. Vi bad om era bästa promenadtips och blev översköljda! Här kommer alla vinnares tips.

Gunilla Edberg, Hässelby: ”Jag promenerar utefter Mälaren till Sjövillan (bredvid Ljunglöfska slottet). Då är det trevliga kaféet öppet, med gott hembakat bröd och härlig utsikt. Jag är vandringsledare för Stockholms Vandrareförening och är glad för nya tips”.

Susanne Larsson, Bromma: ”Jag promenerar gärna med min hund, genom Judarskogen, genom gångtunneln i Åkeshov och in till skogen bredvid; Kyrksjölöten. Jag brukar sätta mig på bryggan vid sjön och njuta av alla fåglar man kan se & lyssna till. Är det en varm sommardag kanske jag till och med tar mig ett dopp! (medan min hund tittar på. Ty hon är en riktig badkruka!)”

Monica Vaber, Hässelby: ”Jag promenerar gärna sträckan mellan Maltesholmsbadet och Kanaanbadet för att det är så fina klippor ut mot Mälaren där man kan stanna till och höra vattnet klucka. Och så finns det en fantastisk träspång på en del av sträckan, som ger ett härligt ljud när man går på den. Trävägen leder upp på en höjd med bedårande utsikt, som ger ytterligare en anledning att stanna och njuta”

Kickan Mellqvist, Traneberg: ”...Från Alviks härliga strandpromenad längs gamla ångbåtsbryggan från Alviks Strand förbi restaurang Sjöpaviljongen, nya bostäderna runt Alviks Torn och Tranebergs Strands badbryggor (där t o m vinterbadare skymtas!). Vidare mot Tranebergsbron där forna flytbryggan fanns. Om våren täcks marken där av vårlök, vit- och gulsippor, svalört och blåsippor”

UllaBritta Sandell, Västerort: ”Går helst till Kvarnviken via snuskungens slott längs med Mälarens vatten.”

Gun Nygård, Bromma: ” Jag beger mig till Lövsta och Kyrkhamn och tar tunnelbanan till Vällingby och därifrån buss 541. Vid hållplatsen Lingonrisgränd stiger jag av och här börjar vandringen. Ganska snart kommer jag fram till det som en gång var Lövsta by. Idag är det bara några övervuxna husgrunder som påminner om människorna som levde här ända fram till slutet av 1800-talet. Jag vandrar på vägen som går i en slinga över öppna marker innan jag kommer fram till Kyrkhamn”

Veronika Berggren, Bromma: ”Jag promenerar gärna till glasstället i Ålsten. Det finns flera bänkar att vila på under vägen dit och en riktigt god belöning när man nått fram: Gelato Scarfó. Sen kan man fortsätta mot vattnet och promenera mot badstället om man vill och orkar”.

Birgitta Ekström, Spånga. ”Jag har cykelavstånd till Grimstaskogen och går gärna där både sommar och vinter. Blir det varmt kan man bada vid Kaananbadet”.

Kent Östergård, Bromma. ”Judarskogen/reservatet, är en liten oas i storstan, särskilt höjden på södra sidan om Judarsjön”.