Förra veckan kunde Mitt i berätta att valborgsfirandet på Germaniaängen planeras i år. Detta efter att ha fått ha uppehåll under den gångna pandemin.

Nu meddelar även Djursholms-Ekeby Villaägareförening att de planerar en brasa, efter att de har fått ställa in två år i rad, på Kolgaängen/Lillkalmarplan.

– Det är dags att blåsa liv i traditionen. Brasa, eldshow och sång. Vi välkomnar alla, gamla som unga, att hälsa våren välkommens tillsammans med oss, meddelar Johan Edberg i föreningen.

Ett fackeltåg hålls i samband med valborgsfirandet.

Håller vårtal

Valborg är även tillbaka till Kvarnparken. Danderyds hembygdsförening arrangerar ett firande tillsammans med flera andra föreningar i parken.

Under kvällen uppträder Danderyds sångensemble och Danderyds blåsorkester, som sätter ton på valborgsfirandet. Klubbchefen på SGK, Jonas Widegren ska hålla vårtal.

– Det känns roligt att göra det här och man får träffas tillsammans efter två år. Ett fint tillfälle att fira in våren, säger Jonas Widegren.

Återgång till det normala

Hembygdsföreningen Djursholms forntid och framtid meddelar att de planerar ett traditionsenligt valborg på Germaniaängen, tillsammans med Danderyds blåsorkester och Djursholms scoutkår.

Carl Erik Mattsson på hembygdsföreningen berättar att valborgsfirandet är välkommet för många, efter de två åren som har varit.

– Det är känns roligt att återgå till det normala.