Parkeringen vid Coop i Kungsängens centrum. Foto: Google Street View

Här är vägarbeten som pågår i Kungsängens centrum

Vägarbeten i centrala Kungsängen kommer att påverka trafiken den kommande tiden.

  • Publicerad 12:11, 23 mar 2021

Dels rör det sig om ett arbete vid infarten till parkeringen utanför Coop, det vill säga centrumvägen i Kungsängen.

Här inleddes arbete med omsättning av limkantsten och kullersten i refugen måndagen den 22 mars. Därefter påbörjas asfaltsfräsning som följs av beläggning av ny asfalt.

Kommunen uppger att det kommer finnas vakter som är behjälpliga för trafikanter på platsen samt att en ”arbetet innebär en viss väntetid”.

Enligt en preliminär tidsplan kommer det här projektet vara slutfört den 2 april 2021. En del buller kommer att förekomma med anledning av vad man ska göra på platsen.

Under byggtiden håller den rödmarkerade delen av infartsparkeringen stängt medan övrig del är öppen som vanligt. Foto: Upplands-Bro kommun

Infartsparkeringen vid pendeln byggs om

Sedan den 8 mars sker även en ombyggnation av en del av infartsparkeringen vid pendeltågsstationen i Kungsängen. Detta i syfte att öka antalet parkeringsplatser. Den del av infartsparkeringen som byggs om är helt avstängd under byggtiden. Under den här perioden hänvisas trafikanter till den del av parkeringen som håller öppet. Det här projektet har även en preliminär tidsplan som anger att man väntas vara klar i juni 2021.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45