I år har kommunen satt upp ännu fler tomte-trafikljus i Sumpan. Foto: Elin Angvarson

Här är trafikljusen som skapar julstämning i Sundbyberg

Tomte-trafikljusen i Sundbyberg har blivit en lokal succé de senaste åren. Därför har kommunen satsat på ännu fler trafikljus i år – kanske finns något uppsatt nära dig?

  • Publicerad 08:00, 17 dec 2019

2017 och 2018 har tomte-trafikljusen suttit uppe på fem platser i Sundbyberg.

Eftersom inslaget blivit så uppskattat har kommunen satt upp ännu fler i år – närmare bestämt elva stycken. En fördubbling, med andra ord.

– Kommunen har försökt sprida tomtarna till alla stadsdelar så att så många som möjligt ska kunna glädjas åt julstämningen, säger Öyvind Spångberg, pressansvarig på Sundbybergs stad.

Här är ett av trafikljusen. Bilden är tagen i korsningen Ursviksvägen/Örsvängen, precis intill Örskolan. Foto: Elin Angvarson

Ambitionen är att ännu fler trafikljus ska prydas med tomtar före jul. Men det finns annat som prioriteras före montering av ytterligare trafikljus, exempelvis snöröjning.

Fakta

Här finns några av tomte-trafikljusen uppsatta i år

  • Duvbo vid Solparken
  • Över Ursviksvägen vid Karlavägen
  • Över Ursviksvägen vid Örsvängen
  • Korsningen Esplanaden/Löfströms allé/Esplanaden
  • Rissne centrum
Källa: Sundbybergs stad

En julhälsning från staden

Ursprungsidén kommer från gatu- och parkarbetaren Martin Andersson på stadsmiljö- och serviceförvaltningen. Han tyckte det var ett bra sätt att skicka en julhälsning från staden till medborgarna.

De vill på ett enkelt sätt sprida lite extra glädje i decembermörkret.

Tomte-trafikljusen ska pigga upp i vintermörkret. Foto: Elin Angvarson

Vägmärken pyntade med tomte och släde

Men staden har inte bara pyntat trafikljusen på Sundbybergs gator.

På Vackra vägen utanför Ängskolan och på Ursviksvägen utanför Ursviksskolan har nämligen vägmärkena blivit pyntade med tomte och släde.

Bilderna är tagna vid övergångsstället precis intill Ursviksskolan. Foto: Elin Angvarson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar politiker i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte har...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15