Klockor. Flera klockor i Sollentuna går fel - bland annat en på torget i Norrviken och den vid ingången till Sollentuna centrum från Sollentunavägen. Foto: Anton Kyhlbäck

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.

  • Publicerad 16:30, 27 feb 2020

Tycker du att tiden har flugit iväg efter en shoppingrunda i centrum? Det är inte så konstigt. Det kan vara svårt att hålla tiden i Sollentuna, i alla fall om du följer klockorna som är utplacerade på olika offentliga platser i kommunen.

Något som uppmärksammats på sociala medier:

”Varför finns det klockor uppsatta om de inte visar rätt” frågar Sollentunabon Iréne på facebook.

En fråga som Bernt och Ann-Katrin Andersson i Norrviken även ställer sig. Dagligen passerar de torget mellan ICA, Grillen och Percys där klockan bara går rätt två gånger om dagen och visarna pekar rakt uppåt.

– Det måste ju ha kostat att installera de här klockorna. Då är det väl viktigt att de stämmer, tänker jag, säger Bernt.

Sollentunaborna Hasan Coskun och Murat Talayhan hänger utanför McDonalds i Häggvik, och fördriver tiden med att umgås och prata.

Intill dem finns en av klockorna som går fel – eller rätt fast i en annan tidszon än centraleuropeisk normaltid. Nästan tre timmar för snabbt, eller 9 timmar för sent – beroende på hur man ser det.

– Oj, det har jag inte märkt, säger Hasan Coskun.

På torget i Norrviken har tiden stått still sedan under senhösten, då JCDecaux installerade klockan. Foto: Anton Kyhlbäck

Armbandsur. Bernt och Ann-Katrin Andersson använder armbandsur för att hålla koll på tiden: "Det är faktiskt min klocka på mobilen som går fel" säger Bernt. Foto: Anton Kyhlbäck

Lugna. Hasan och Murat håller nere stressen genom att inte kolla på tiden för mycket. Foto: Anton Kyhlbäck

Häggvik. Klockan ovanpå reklamskylten på Norra Malmvägen går ungefär 2 timmar och 30 minuter för snabbt. Foto: Anton Kyhlbäck

Är det viktigt att hålla tiden?

– När man jobbar är det viktigt att hålla tiden, men annars har jag skygglapparna på. Det blir mindre stressigt så, säger han.

Under februari har kommunen fått in uppemot tio klagomålsärenden, om att tiden är ur led på olika platser i Sollentuna. Platser där klockorna går fel är i Norrviken, i Häggvik, klockan på Sollentunavägen mot ingången till centrum och vid stationen i Helenelund.

Stockholms länstrafik ansvarar för klockorna på perrongerna vid stationerna och reklamföretaget JCDecaux för de digitala skyltarna som står utplacerade runtom i kommunen.

– Det är inte vi som ansvarar för driften av de här klockorna. Sollentuna kommun har en klocka på Turebergstorget, men den går rätt, säger Maria som jobbar på kommunens kontaktcenter.

SollentunaDirekt har sökt JCDecaux – som inte har haft tid för för att lämna kommentar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01