Vanadisberget ska bli uppställningsplats för bland annat arbetsfordon. Foto: Jacob Hellgren

Här är stadens nya plan för Vanadisberget

I Vanadisberget, där det tidigare fanns en stor återvinningscentral, planerar staden att bygga en uppställningsplats för bland annat arbetsfordon.

  • Publicerad 16:51, 21 maj 2019

I många år har det debatterats om vad som ska hända med Vanadisberget.

2011 stängde den stora återvinningsstationen där. 2015 öppnade den upp igen, men den här gången i mindre skala, på en mindre yta i berget, under namnet Roslagstulls återbruk.

Hösten 2017 avslutade Stockholm stad kontraktet med Logistikhus Vanadisberget AB, som tidigare arrenderade stora delar av ytan inne i bergrummet där den tidigare återvinningscentralen låg. Tidigare samma år meddelade staden att man inte skulle bygga ut återbruket när man fick tillgång till hela berget.

Det är det utrymmet som staden nu planerar att renovera och använda som uppställningsplats för arbetsfordon och lagring av materiel, en så kallad "teknisk yta".

Turerna slut kring återvinningsstationen i Vanadisberget

Berget är i "omfattande behov av renovering" utöver den yta som används av återbruket, som planeras vara kvar. Nu vill trafikkontoret utreda förutsättningarna att renovera och bygga om Vanadisberget för upp till 150 miljoner kronor.

Sopsåpan fortsätter - trots MP:s löfte om att öppna Vanadisberget

Ett inriktningsbeslut väntas kunna tas upp i trafiknämnden under våren 2020.