Åk skridskor, lär dig att bli bäst på datorspelet Fortnite eller prova på cirkuskonster under sportlovet i Upplands Väsby. Foto: Mostphotos

Här är sportlovsaktiviteter i Upplands Väsby

Minecraft, cirkus och hoppborg. Bli bäst på Fortnite eller träna simning med bowling och äventyrsbad. Här är sportlovsguiden i Väsby.

  • Publicerad 17:04, 21 feb 2020

Tjuvstarta sportlovet med hinderbana

I Bollstanäs gymnastiksal arrangerar OCR Stockholm hinderbaneträning för alla barn mellan 3 och 7 år, med föräldrar. Ta med inneskor och vattenflaska.

Dörrarna öppnar 13.00, uppvärmningen drar igång 13.30 den 23 februari.

Prova på att spela badminton

Väsby badmintonklubb låter alla som vill prova på badminton i Vilundahallen.

Söndag 23 februari klockan 19.00–21.00, Vilundahallen A+B. Tisdag 25 februari klockan 18.30–20.00, Vilundahallen B. Söndag 1 mars klockan 19.00–21.00, Vilundahallen A+B.

Prova på simning och äventyrsbad

Väsby simsällskap arrangerar simkollo för alla barn mellan 7 och 12 år. Mellan träningspassen anordnas bowling, äventyrsbad och lite andra idrotter.

Hålls i Medley Vilundabadet och VSS-kansli lokaler i Vilundaparken. Måndag 24 februari till och med onsdag 26 februari mellan klockan 09.00 och 15.30.

Fritidsbanken Väsby håller extraöppet

Spela fotboll, låna skridskor, häng i lianer eller bygg en stor hinderbana och spela Mission impossible med alla som vill vara med.

Fritidsbanken håller till i Vilunda sporthall A, och är öppet den 24 februari till 27 februari, mellan klockan 10.00 och 16.00.

Träffa gamern och speljournalisten Effie Karabuda

Speljournalisten Effie Karabuda berättar om hur man får jobb på företaget Mojang, som ligger bakom spelet Minecraft. Hon ger tips om vad man ska göra om man vill jobba med spel i framtiden, och hur man blir bäst på Fortnite.

Det är från 9 år, och hon kommer till Upplands Väsby bibliotek den 26 februari klockan 13.00.

Se och prova på nycirkus

Jonglören Ron Beeri har svårt att sitta still. Se honom jonglera och överraska publiken med färger och humor. 28 februari mellan 13.00 och 13.30 i scenrummet i Messingen.

Efteråt får den som vill testa luftakrobatik, enhjulingscykling, jonglering och balansövningar med cirkuspedagoger. Det hålls i multihallen mellan 14.00 och 16.00.

Spela spel och läs böcker på biblioteket

Bibblan håller öppet under lovet, och det är bara att kika in för att spela spel, tv-spel eller upptäcka nya böcker du inte läst än.

Åk skridskor i Vilundaparken

Ishallarna i Vilundaparken håller öppet varje dag under sportlovet. Kul för alla som vill träna, spela hockey eller åka skridskor.

Aktiviteter med Väsby fritidsgårdar

Fritidsgårdarna i Väsby arrangerar skidresor, skridskoåkning, biobesök och andra aktiviteter. Håll utkik på Instagram för öppettider och för att se vad som är på gång.