Polisens helikopter deltog i insatsen mot crossmotorcyklarna under lördagen. Arkivbild. Foto: Mitt i

Här är resultatet efter helgens polisinsats mot crossåkarna

Lördagens polisinsats mot crossåkarna i Upplands-Bro gav resultat. Det här redovisar polisen själva i ett Facebookinlägg på måndagen.

  • Publicerad 14:06, 3 aug 2020

I ett inlägg på Facebook skriver polisen i Upplands-Bro att problemen med crossåkning åter tagit fart under helgen. Det har framförallt handlat om problem i centrala Bro, men även i Kungsängen.

– Det har varit problem med crossmotorcyklar i området under en längre tid. Vi har därför haft en insats mot dessa vid 15-tiden i dag, sa Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Aftonbladet under lördagen.

Insatsen var en samverkan mellan polisens resurser på marken, och i luften, i form av polisens helikopter.

Polisens beslag efter helgens insats

Lördagens arbete gav resultat. Fem stycken crossmotorcyklar kunde beslagtas, samt därutöver en 125cc skoter.

”Målsättningen är att dessa fordon i slutändan skall förverkas som brottsverktyg vid grov vårdslöshet i trafik, oavsett om de är stulna eller ej”, skriver polisen i sitt inlägg.

Det här händer med förarna som kan identifieras

På en direkt fråga från en medborgare om vad som sker med förarna som kör crossarna svarar polisen:

”I de fall man kan identifiera dessa kommer de att läggas in som skäligen misstänkta i utredningarna, med målsättningen att de skall dömas för grov vårdslöshet i trafik.”


 

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45