Rustad. Vårgårdens parklek har gjorts om rejält. Foto: Henrik Lindstedt

Här är nyheterna i Vårbergs parklek

Sätradalsparken har fått en ny multisportplan och Vårgårdens parklek har gjorts om helt. Nu hoppas stadsdelen att fler vill hänga i parkerna.

  • Publicerad 16:32, 11 sep 2020

Sen i oktober förra året har arbetet med att göra om parkleken vid Vårbergs centrum pågått. Nu är det äntligen klart. Till sin hjälp har stadsdelen haft Vårbergsborna och skolelever i området som har fått tycka till om vad som behövs. Ett av de tyngsta målen har varit att Vårgården ska locka fler, både barn och vuxna i olika åldrar.

Nu finns det därför bland annat en ny sportzon med utegym, pingisbord och basket- och tennisplan. Det har också blivit en mötesplats med långbord där man kan grilla. De mindre barnen har fått en ny lekplats och för de äldre har det byggts en stor klätterställning och en hinderbana.

Sätradalsparken helt klar 2022

I Sätradalsparken är den första fasen av en stor renovering också klar. Det är den gamla grusplanen som har gjorts om och fått en bana för klättring, parkour och en multisportyta som kan spolas till skridskobana på vintern.

Nästa steg blir att rusta upp lekplatsen runt plaskdammen. Det ska vara klart i augusti 2022.

– Vi har haft gemensamma processer med Vårbergs- och Sätraborna och det känns spännande att se att deras synpunkter nu har blivit av. Jag hoppas ännu fler vill delta i framtida dialoger så vi får till platser som alla vill använda, säger Irma Ortega Cruz på Skärholmens stadsdelsförvaltning.