Här är lyan med 38 000 i hyra

268 kvadratmeter – och en hyra på nästan 38 000 kronor i månaden. Det gör sjurummaren på Grev Magnigatan till den största och näst dyraste lägenheten på bostadsförmedlingen de senaste tio åren.

  • Publicerad 14:24, 19 apr 2021

Öppen spis, serveringsgång och sju rum – varav fem i fil.

Objekt nummer 59379141 i Stockholms stads bostadsförmedling är ingen ordinär hyresrätt. Faktum är att den 268 kvadratmeter stora paradvåningen på Grev Magnigatan med en hyra på 37 879 kronor i månaden är den största och näst dyraste lägenheten som har förmedlats via bostadsförmedlingen de senaste tio åren.

Högst upp

– Det är bara en lägenhet som har haft högre hyra, det är en våning i Kristinebergs slott som förmedlades i slutet av förra året. Den var 254 kvadratmeter stor, säger Marika Nordström, marknadschef på Stockholms stads bostadsförmedling.

Lägenheten ligger högst upp i fastigheten som är byggd 1894 och ligger i hörnet Grev Magnigatan-Riddargatan. I slutet av förra veckan, med ett par dagar kvar på anmälningstiden, hade drygt 400 personer anmält intresse. Den som hade längst kötid hade stått i kö sedan 1986.

Kravet på inkomst är dock inte särskilt högt – när hyran väl är betald. Precis som för Svenska bostäders andra lägenheter är villkoret att en ensamstående vuxen då ska ha 5016 kronor kvar.

– Det öppnar ju upp för fler intressenter, jämfört med om de hade krävt en inkomst på tre eller fyra gånger årshyran, säger Marika Nordström.

Hörnläge. Fastigheten ligger i hörnet Grev Magnigatan-Riddargatan, ett kvarter från Strandvägen.

Fin adress. Ståndsmässig port mot Grev Magnigatan. Foto: Mitt i

Paradvåning. Lägenheten ligger högst upp i 1890-tals-huset och har inte mindre än sju fönster mot Grev Magnigatan. Foto: Mitt i