SEGERMASKIN. Kungsholmen Baskets damlag gick obesegrade genom hela förra säsongen. Foto: Anders Tillgren

Här är laget som vägrar förlora

Laget är fullspäckat av rutin från spel på högsta nivå. Nu radar Kungsholmen Baskets damlag upp segrarna i division 2.

  • Publicerad 11:40, 25 sep 2020

14-0, 10-2, 13-1, 18-0. Statistiken över de senaste fyra säsongerna talar sitt tydliga språk. Med bara tre förluster är det ingen överdrift att säga att Kungsholmen Baskets damlag kör över motståndet i division 2, där de var obesegrade hela förra säsongen.

I helgen inledde de som vanligt med seger.

Det är ingen hemlighet vad som ligger bakom segerraden. Ett otroligt rutinerat lag där många har mycket meriter.

– Vi har en massa rutin, majoriteten har ju spelat i Damligan. Vi tränar kanske inte så ofta men ser till att det är kvalitet på träningarna och alla vill få ut något av det. Sedan känner vi varandra väl, trivs ihop och är alla vinnarskallar, säger coachen Julia Sundberg.

Enligt henne skulle laget hävda sig bra i division 1 redan nu, men hittills har laget och klubben tackat nej till att gå upp. Enligt klubben är huvudskälet ekonomiskt. Spel högre upp kostar mer och klubben vill prioritera ungdomssidan samtidigt som att alla seniorlag måste bära sina egna kostnader.

– Vi har inte riktigt de förutsättningarna, dels administrativt och jag tror vi skulle få svårt att få ihop truppen och att få alla att lägga den tiden som krävs. Samtidigt skulle det kanske vara roligare och mer utmanande, säger Julia Sundberg.

Men att hitta motivationen nu är inga problem, enligt Julia Sundberg.

– Vi vill vinna varje match och sätter olika mål även i de matcher vi vinner med mycket så vi får ut någon även av de matcherna, säger hon.

Så hur stora är chanserna att förlust-nollan är intakt även efter denna säsong?

– Väldigt goda även om vi inledde ganska svagt. Men vi behöver träna lite mer, nu har det varit ett långt uppehåll och jag tror att det bara kommer bli bättre och bättre.