Bromma har sex politiker i Stockholms fullmäktige. Foto: Mostphotos

Här är kvinnorna som lyfter Bromma i politiken

Av 101 ledamöter i Stockholms kommunfullmäktige bor sex stycken i Bromma. En av dem som tagit plats i makteliten är Cecilia Obermüller (MP). Hon får sällskap av Inger Edvardsson (S). – Brommafrågor är jätteviktiga, säger hon.

  • Publicerad 08:03, 26 okt 2018

I Brommas olika stadsdelar bor 76 000 personer. Sex av dem sitter i Stockholms kommunfullmäktige och fattar viktiga beslut som rör hela stan. Antalet kan tyckas låta lite men makten de har är desto större.

Cecilia Obermüller (MP).

Miljöpartisten Cecilia Obermüller är ordförande i Bromma stadsdelsnämnd. Nu sitter hon för tredje gången i kommunfullmäktige. Dit tar Alviksbon med sig engagemanget för Bromma.

– Det är jätteviktigt för mig att jobba med lokala frågor. Jag vill göra naturreservat av Ålsten och Storskogen. Dessutom behöver vi göra något åt Brommaplan. Det är nergånget och sunkigt och måste rustas upp, säger hon.

”Platsen man bor på värnar man”

Inger Edvardsson (S).

Någon som också bor i Bromma och representerar området är Inger Edvardsson. Hon är socialdemokrat, sitter i opposition och bor i Minneberg och är även kommunfullmäktiges äldsta kvinna.

– Jag kommer jobba för äldrefrågor. Vad har Bromma att erbjuda, vad kan vi göra bättre? säger hon.

Är vanligt för politiker att brinna lite extra för området de bor i?

– Det tror jag absolut. Platsen man bor på värnar man om extra. Det kommer jag också att göra, säger hon.

Med sina 73 år är Inger Edvardsson den äldsta kvinnan i kommunfullmäktige.

– Det sägs att en mormor ska lägga av och ta det lugnt. Men jag hör inte till dem som åker till Spanien och tycker att det är toppen. Jag tycker att det är toppen att sitta i kommunfullmäktige.