Prisade. Fr.v: Mikael Mathessis och Simon Nader från Fisk & Skaldjursbilen, Lena Pramer ordförande i Företagarna, Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri och Kso Emma Feldman (M), vid utdelningen. Foto: Järfälla kommun

Här är Järfällas företagare 2022

Årets företagare i Järfälla blev Wiklunds åkeri. Även Fisk- & skaldjursbilen fick ta emot pris som årets unga företagare.

  • Publicerad 12:39, 3 jun 2022

Ett bevis på att det vi gör funkar

Tommi Pettersson och Curt Wiklunds logistikföretag Wiklunds Åkeri AB vann årets företagare. I drygt fyrtio år har de befunnit sig i Järfälla.

– Vi är superstolta och glada för utmärkelsen. Vi har legat lite i skymundan i Kallhäll och inte varit så uppmärksammade tidigare så det här var jättekul, säger Tommi Pettersson.

I juryns motivering belystes företagets arbete med att leda byggtransporter till Barkarbystaden och deras miljöarbete.

Årets unga företagare fick Fisk & Skaldjursbilen, som drivs av Simon Nader och Mikael Mathessis. De fick priset för sitt engagemang för unga företagare och affärsmässighet.

Sedan 2013 har företaget erbjudit hemleverans av fisk och skaldjur i Sverige.

– Det känns skitkul, det är ett bevis på att det vi gör funkar och går i rätt riktning, säger delägaren Simon Nader.

"Kom som en chock"

För pristagarna kom utdelningen som en överraskning. Kommunen hade nämligen bjudit in de två företagen för att föreläsa.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Jag var där för att föreläsa om våra logistiklösningar i Barkarbystaden så priset var jag inte alls förberedd på, säger Tommi Pettersson.

– Vi blev helt hitlurade. Vi såg att årets företagare skulle presenteras och undrade vilka som skulle vinna. Att det var vi som kom som en chock, säger Simon Nader.

Årets företagare

Priserna delas ut till enskilda företagare som utfört en berömvärd prestation och framstår som en förebild för näringsliv och samhälle.

Det är Järfällaborna som nominerar vilka de tycker ska få priset.

Priset är ett samarbete mellan Järfälla kommun och Företagarna.

Källa: Järfälla kommun

Visa merVisa mindre