Skivstänger, pilatesbollar och löpband. Gymet är fullt utrustat. Jenny Lindecrantz menar att deras koncept är hel nytt. Foto: Läsarbild privat

Här är gymstudion du kan hyra ihop med kompisarna

Folk vill vara fria att träna när och hur det passar dem och inte sitta fast i medlemskap. Det är grundtanken bakom den nya träningsstudion på Stockholmsvägen. Här hyr du per timme. – Man får gymmiljön. Men helt ostört, säger Jenny Lindecrantz, tränare.

  • Publicerad 15:15, 11 feb 2020

På Stockholmsvägen, intill Friskis och Svettis ligger det nya gymet som inte kräver något medlemskap, noggrann planering eller fasta tider.

Här hyr den som vill helt enkelt per timme. Sen är det bara att stänga dörren och gå.

Gymet kan både hyras av tränare som undervisar grupper och av ett gäng kompisar som vill ha ett helt gym för sig själva.

– Här behöver man inte binda upp sig. Tanken att du hyr studion, en kommer inget med det, säger Jenny Lindecrantz, platsansvarig som driver gymet som heter Power by the Hour ihop med sin sambo Niklas Ernmark och hans bror Jesper Ernmark.

Folk kan träna själva

Jenny har en lång bakgrund inom träningsvärlden, bland annat från Friskis och Svettis. Hon menar att folk idag är bättre på att träna själva och kan mer.

– Du tar ett större ansvar för din egen träning, säger hon.

På Power by the Hour är det tänkt att ett gäng som tränar inför till exempel Vasaloppet kan gå ihop och träna tillsammans. Eller att en möhippa kan börja med styrketräning.

Behöver inte vara anslutna

Men gymet vänder sig inte bara till privatpersoner.

– Vi riktar oss också till personliga tränare som har svårt att få vara på gym de inte är anslutna till. Alla kommersiella gym vill ha sina egna tränare. Här hos oss får alla vara, säger Jenny Lindecrantz.

Fakta

Mer träning på Lidingö med ovanliga koncept

Naturligtvis hälsocenter i Arenahuset i Torsvik – Här finns mjuka träningsformer, som olika sorters yoga och soma move. Medlemskap tecknas via appen Bruce. I medlemskapet ingår möjlighet att träna på över 300 andra gym. På centret finns också behandlingar, bland annat mot stress.

Fitness 24 7 i Baggeby – Gymet där du går in med kod och tränas själv. Medlemskap måste tecknas. Men det gäller på alla 24 7-gym som finns på många ställen.

Altromondo Yoga – En renodlad yogastudio där man inte behöver vara medlem för att yoga. Man kan gå på enskilda klasser eller köpa klippkort.

Visa merVisa mindre