Här är förödelsen efter explosionen i Kista

Ett stort hål i betonggolvet. Betongblock som ligger huller om buller. Gapande dörrhål. Mitt i har tagit del av läsarbilder som visar förödelsen i trapphuset på Sorögatan i Kista efter explosionen natten till 21 januari.

  • Publicerad 17:00, 12 feb 2020

Mitt i har tidigare kunnat publicera bilder på delar av förödelsen efter explosionen i bostadshuset på Sorögatan i Kista, natten till 21 december.

Den bilden visade ett gapande tomt hål där väggen till hisschaktet hade stått. Väggen hade rasat i den uppenbarligen mycket kraftiga explosionen.

En vägg till hisschaktet rasade vid explosionen.

Tidningen har nu tagit del av fler bilder.

På bilderna ser det närmast ut som en krigsskådeplats i trapphuset där explosionen briserade.

Ett stort hål syns i taket till våningen ovanför.

Stora betongblock ligger huller om buller. I taket syns ett gapande hål rakt igenom betongtaket till våningsplanet ovanför. En bild visar hur dörren till hissen tryckts in och blottar hisschaktet.

En vägg som rasat vid explosionen.

 

Hissdörren trycktes in och hänger ovanför hisschaktet.

På några bilder syns även hur träskivor senare har spikats upp framför dörrhålen.

Träskivor har spikats upp i dörrhålen där explosionen tryckt in och förstört ytterdörrarna,

 

Försäkringsbolaget har bedömt att skadorna kommer att kosta flera miljoner kronor att reparera. De som bor i huset kommer inte kunna flytta tillbaka förrän tidigast om tre månader till fyra månader.

Ingen person är frihetsberövad misstänkt vare sig för explosionen på Sorögatan eller explosionen i flerfamiljshuset på Tönsbergsgatan, Husby, samma natt. Åklagaren och förundersökningsledaren Carl Mellberg säger att bilden av vad som hänt har klarnat jämfört med för en vecka sedan:

– Det får man säga.

Carl Mellberg vill inte uttala sig om i fall explosionerna i Kista och Husby har ett samband inbördes, eller ett samband med explosionen på en bostadsadress på Östermalm tidigare i januari.

Mellberg bedömer att det kan ta månader att slutföra utredningen.