Förseningar på pendeltåg i Älvsjö idag igen. Foto: Mostphotos

Här är felet som ligger bakom tågstoppen i Älvsjö

På fredagsmorgon blev det problem i pendeltågstrafiken i Älvsjö igen. Flera tåg kunde inte stanna vid stationen och resenärer tvingades åka till Årstaberg för att byta tåg. Samma problem uppstod i onsdags. – Det kommer absolut att vara löst i natt, säger Sofia Lindahl.

  • Publicerad 14:20, 14 dec 2018

Som Mitt i Söderort tidigare rapporterat påverkade ett elfel pendeltågtrafiken i onsdags så att flera tåg inte kunna stanna vid stationen. Problemen pågick hela dagen och kvällen.

I dag, fredag, inträffade det igen.

– Det var strömlöst på flera spår, så pendeltåg mot Märsta/Uppsala och Södertälje och Tumba stannade inte där utan resenärer fick åka till Årstaberg och byta. Det blev förseningar på som mest på tolv minuter, säger Joanna Ljunggren på Trafikkverket.

Felet var löst strax innan klockan åtta.

Ska vidta åtgärder

– Det är problem med kraftöverföringen till ett ställverk på Älvsjöstation så att säkringarna går. Det som händer i signalanläggningen är att detektorerna säger att det står tåg vid stationen fast det inte gör det. Och då måste man ju stanna, det är därför det har blivit sådana köbildningar, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Nu ska Trafikverket vida fler åtgärder så att det inte händer igen.

– Det kommer absolut att vara löst i natt. Men vi tittar på en större ombyggnation på sikt för att lösa de bakomliggande problemen, säger Sofia Lindahl.