Kopia. I en trädgård på Färingsö finns miniatyren av Hilleshög Brandstation som Michael Galmstedt byggt som garage till sin gräsklippare. Foto: privat

Här är Ekerös minsta brandstation

Brandvärnsmannen och Färingsöbon Michael Galmstedt har byggt sin brandstation Hilleshög i miniatyr. Nu kan hans minihus vinna Husqvarnas tävling "Sveriges snyggaste gräsklipparhus".

  • Publicerad 17:01, 11 aug 2020

Det var en nörderigrej som spårade ur.

Michael Galmstedt är brandvärnsman på Hilleshög brandstation. Av en slump hittade han tävlingen för gräsklipparhus och kunde inte låta bli att äntra med hans verk. Nu är han bland de tio finalisterna och det ser bra ut om man tittar på kommentarerna.

Varför valde du att bygga det lilla gräsklipparhuset?

Det var väl en rätt nördig tanke från början. Det fanns dekalkit till gräsklippare och jag hade precis köpt en, så ville jag ha en speciell gräsklippare i trädgården, så jag ringde ett företag som specialdesignade en. Det var en nörderigrej som spårade ur. Den står i trädgården och kör dagligen och håller koll på gräsmattan.

Den kör varje dag sju på morgonen till 22 på kvällen, för att inte skada några djur som är aktiva på natten, det är ju ändå en räddningstjänstrobot.

Är det en slags hyllning till förbundet?

Ja, jag har varit aktiv i Södertörn i 14, 15 år och de har bistått med en karriärstege där du kunnat ta dig ganska långt, jag kom in utan någon erfarenhet och har gjort en resa, så en liten hyllning är de värda tycker jag.

Reaktionerna var förvånansvärt bra. Det var från början mest en rolig grej, jag skickade bild till kollegorna, att vi fått utökning, och den fick verkligen spridning.

Precis när jag var klar hittade jag husqvarnas tävling, och där fick den också fart. Och kollegorna hjälpte mig, blåljus i samverkan.

Den har sirener?

Den har ett par blålampor och sirener, det måste den ju ha känner jag. Jag köpte ett sirenkit som skulle vara till en leksaksbil och det passade perfekt. Som sagt, en nörderigrej som spårade ur.

Original. Dekalerna är specialbeställda. Foto: privat

Parkerad. Självklart står gräsklipparen still på natten för att värna om djuren. Foto: privat

Det här är minihustävlingen

Tio finalister tävlar om det snyggaste huset till sin gräsklippare under hashtaggen #automowerhus2020

Rösta gör man på Husqvarnas Instagram och på deras facebookkonto till och med den 16:e augusti 2020

Många rädda för överfall

Nyheter Fler otrygga i en av de tryggaste kommunerna Många flickor på Ekerö är oroliga för att antastas. Detta trots att få utsatts för brott i kommunen.onsdag 30/9 16:44

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.onsdag 30/9 11:41

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38