Den här utsikten kommer en del av de 130 seniorlägenheterna att få. Foto: Läsarbild Pressbild Silver life

Här är det nya äldreboendet för rika pensionärer

Nästa år ska 54 vård-och omsorgslägenheter vara klara i Graninge strand, med utsikt över Baggensfjärden. De kommande åren därefter ska det även byggas 130 seniorlägenheter.

  • Publicerad 15:49, 24 sep 2018

Lyxtoaletter från Japan, sängar med kisslarm, elektriskt höj- och sänkbara tvättställ och utsikt över Baggensfjärden väntar för de som flyttar in i de nya omsorgslägenheterna vid Graninge strand, rapporterar Expressen.

Bakom projektet står företaget Silver life. Huvudägarna till företaget,  är den före detta ordföranden för Svenskt Näringsliv, Leif Östling, Kunskapsskolans grundare Peje Emilsson och IT-miljardären Thord Wilkne.

– Silver Life-kunden är en typisk tjänsteman, svensk medelklass. En lärare kunde man ha sagt en gång i världen. Personer som haft ett gott yrkesliv och har sparat ihop en liten slant, säger Peje Emilsson till Expressen.

10 000 kronor i månaden

För den person som ska bo i någon av omsorgslägenheterna gäller det att ha en bra pension. Lägenheterna är 30 kvadratmeter stora med gemensamhetsutrymmen och har en hyra 10 000 kronor i månaden.

Utöver hyran tillkommer en matkostnad på 3 600 kronor i månaden och en omsorgsavgift på 2 044 kronor som Nacka kommun ska ha. Den totala månadskostnaden blir 15 644 kronor. Enligt Expressen kommer en boende att behöva ha en pension på 18- 20 000 kronor i månaden efter skatt.