Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga. Bostadssajten Boolis årliga kartläggning av kvadratmeterpriset vid Stockholms alla t-banestationer visar på en 8-procentig ökning 2020, jämfört med 2019.

Vid nio stationer i innerstaden ligger snittpriset nu på över 100 000 kronor per kvadratmeter. I topp hamnar Kungsträdgården, också i år. Där bidrar närheten till Strandvägen till ett snitt på 133 104 kronor. Tensta ligger kvar i botten, med 23 643 kr/kvm.

Liljeholmen ett undantag

Generellt får man mer för pengarna ju längre ut en bostadsrätt ligger. Det finns dock undantag. Snittpriset i Liljeholmen är till exempel lägre än i både Aspudden och Midsommarkransen. Förra året var det tvärtom.

Liljeholmen är också den enda station där snittpriset sjunkit det senaste året, i Hägersten-Älvsjö.

– Det beror troligtvis på att det byggts mycket nyproduktion i området de senaste åren. Ju större utbudet blir desto större konkurrens för de bostäder som säljs, kommenterar Josephine Linghammar, marknadschef på Booli.

Aspudden i topp

Vid alla andra t-banestationer i stadsdelen har snittpriset ökat. I topp ligger populära Aspudden, där snittpriset är 72 487 kr/kvm. Tätt inpå följer Midsommarkransen (70 796 kr/kvm) och därefter Liljeholmen (70 565 kr/kvm).

Bara två t-banestationer i stadsdelen har numera snittpriser under 60 000 kronor per kvadratmeter. Det är Västertorp, med 51 416 kr/kvm och Fruängen, med 52 657 kr/kvm.

Nyproduktion ingår inte i statistiken, betonar Booli.