Här är de första skisserna på nya dubbelhallen i Kristineberg

Så här ska Kungsholmens nya sportpalats i Kristineberg se ut. Entréerna ska fyllas med spontanidrott både ute och inne – hallarna kan stå klara ett helt år tidigare än beräknat.

  • Publicerad 10:20, 11 maj 2015

Det är en illustration för att visa på vilka möjligheter som finns, sedan får vi se vad vi kan inrymma.

Som Vårt Kungsholmen tidigare har skrivit har staden nu bestämt sig för att bygga den efterlängtade dubbelhallen i Kristineberg, som ska ligga mellan Kristinebergs IP och Essingeleden. Nu ska nästa steg tas i idrotts- och fastighetsnämnden och då har planerna klarnat ytterligare.

De två fullstora hallarna kommer ligga två våningar upp vilket ger plats för bland annat omklädningsrum med en ”uppvärmningsbalkong”, kontor, och en konferenslokal.

– Det är en möteslokal eller konferenslokal, men som ska vara flexibel och möjlig att boka in för andra saker, till exempel dans eller andra aktiviteter med motion, säger Hans Eriksson handläggare vid idrottsförvaltningen.

Ytor för spontanidrott

Dessutom planeras även för en lokal för till exempel kafé eller salladsbar som ska drivas av en extern aktör.

En av de nyare idéerna för hallarna är entrén som ska fyllas med spontanidrott. På illustrationerna syns bland annat rutschkana och klätterställning som exempel. Där ska även du få chansen att tycka till kring innehållet.

– Det är en illustration för att visa på vilka möjligheter som finns, sedan får vi se vad vi kan inrymma. Vi har inte påbörjat den detaljprojekteringen. Men tanken är att när vi har kommit en bit så ska vi ha ett samråd kring det med allmänheten och inte minst idrottsföreningarna, säger Hans Eriksson.

Utegym och kafé

Även utomhusentrén ska få spontanidrottsytor och på andra sidan den nya gatan planeras ett utegym att byggas.

– Det finns diskussioner kring utemiljön, det är ju ett fantastiskt läge mot öster, och det har varit önskemål om både ett och annat som utomhuskafé och spontanidrott, säger Hans Eriksson.

Är kringytorna, som konferenslokalen och spontanidrotten i entrén, ett sätt att kompensera för det bantade förslaget om en multihall för flera idrotter?

– Ja, kan man väl säga. Det finns signaler att vi ska öppna upp för spontanidrott i våra anläggningar och det här är ett sätt att möta den efterfrågan, säger Hans Eriksson.

Hallarna beräknas kosta 165 miljoner kronor och enligt de nya prognoserna ska de stå klara tidigare än först beräknat. Under våren 2019 planerar staden för invigning.

Så blir Kristinebergshallarna

Två fullstora planer. Mindre läktarkapacitet på båda hallarna, den ena läktaren utformas som en sluttande kulle.

Entré med spontanidrottsytor både ute och inne

Konferenslokal och kontorsytor

Lokal för kafé/salladsbar eller liknande

Utegym

Hallarnas långsidor placeras mot Essingeleden, lite i vinkel, för att skapa en lång bullerskärm. Genom att den ena hallen flyttas fram mot parken kan ett antal ekar bevaras.

Fasaderna mot Essingeleden planeras för växtväggar

Bottenvåning för idrottsförvaltningens driftsfordon.

Visa merVisa mindre