Tittut. Katten Tomas hittades utomhus tillsammans med sin mamma och sina syskon men räddades av Kattstallet och hamnade sedan hos matte Hillevi i Åkeshov. Här bor han tillsammans med sin bror som dock är för blyg för att ställa upp som lussekandidat.

Livsnjutare. Norra Ängbybon Sartre är en Maine Coon på 13 år. Han älskar att vara ute i trädgården och titta på allt som rör sig. Sartre är en mycket sällskaplig katt som följer med sin familj vart de än går, tackar inte nej till att bli kliad i soffan.

Tomtenisse. Huskatten Dregen, 12 år, är en väldigt kelig kisse. Hans favoritintresse är att ligga på en bänk på altanen i Beckomberga och spana på djur och människor. På natten är det fotändan av sängen som gäller.

Håller låda. Katten Luddis är tre år från Ulvsunda/Johannesfred. Matte Laila har kämpat för att ta en julbild på honom, men det visade sig vara en omöjlig uppgift. Därför syns Luddis på den här bilden som ska symbolisera 2020. Luddis och Laila önskar god jul och gott nytt år till alla!

Social distansering. Husse Alexander Bönke från Norra Ängby tycker den här bilden speglar väl Dagmars inställning till fotografi, jul och människor i allmänhet. Dagmar fyller 12 år i april, och när hon inte försöker undvika människor tar hon antingen sin 14 timmar skönhetssömn, äter eller gör sin dagliga pedikyr på husets alla mattor.

https://www.mitti.se/nyheter/ace-och-ruby-ar-arets-lussekatter-i-bromma/reptlc!mlPOMnrFohrjomg5rtay0w/