Bro centrum återigen i fokus. Foto: Åsa Sommarström

Här är årets medborgarlöfte i Upplands-Bro

Fler poliser och nattvandringar. Tryggheten i Bro centrum står återigen i fokus när Upplands-Bro kommun och polisen tar fram årets medborgarlöfte.

  • Publicerad 17:21, 31 okt 2018

Medborgarlöftet baseras på dialog med medborgare, polisens anställda och kommunen, samt resultat från statistik.

Utifrån detta framgår det att centrala Bro är den mest otrygga platsen, både när det gäller upplevelser och anmäld brottslighet.

Därför kommer polisen under 2019 och 2020 särskilt fokusera på att öka tryggheten i de centrala delarna av Bro.

Konkreta löften

  1. Ökad polisiär närvaro i centrala Bro.
  2. Polis, kommun och fryshuset skall gemensamt arbeta för att öka förståelsen och tilliten mellan främst ungdomar och blåljuspersonal.
  3. Polis, kommun och tongivande aktörer i Bro kommer gemensamt arbeta aktivt för att höja den kollektiva förmågan i det utsatta området Finnsta-Råby.
  4. Kommun och polis ska samverka för att stödja och utveckla nattvandringar i samtliga kommundelar.

 

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36