Glad överraskning. För Maria Gustafson är utmärkelsen en viktig och kul bekräftelse. Foto: Claes Hoffsten

Här är Årets företag i Haninge 2021

Familjeföretaget Peboda prisas för sitt engagemang och ansvar gentemot kunderna. Och det är inte första gången de får utmärkelsen Årets företag.

  • Publicerad 13:38, 12 mar 2021

– Det känns fantastiskt, det var verkligen en jätteglad överraskning.

Orden kommer från Maria Gustafson som drivit företaget sedan grundaren, hennes pappa Dan Gustafson, gått i pension. Sedan tretton år tillbaka arbetar hon heltid med uthyrning och förvaltning av fastigheter i Haninge.

– Roligast är att hjälpa kunder att hitta bra lösningar och se att de trivs i lokalerna. Sedan är det väldig omväxlande. Man gör så olika saker och har många olika kunder. Vi har allt från tio kvadrat på kontorshotell till stora butikslokaler på 4 000 kvadrat och allt där emellan, konstaterar hon och tillägger att en stor del av lokalerna återfinns i Handens industriområde.

Priset delas ut av Företagarna Haninge i samarbete med kommunen och i motiveringen står det bland annat att "Peboda har visat stort engagemang i att utveckla sitt företag och sin verksamhet, har visat stort ansvar gentemot kunder och leverantörer."

"Sjukt att vi vunnit två gånger"

Vad innebär det då att få priset? Dan, som startade verksamheten i mitten av 1980-talet och tog emot utmärkelsen 1992, menar att det är väldigt betydelsefullt.

– Som fastighetsbolag syns man inte så mycket och då är det här ett bra sätt att visa att man finns, menar han medan Maria lyfter en annan aspekt:

– Det är peppande för en själv att veta att man jobbar på rätt sätt, att bli uppmärksammad och vet att vi har ett bra rykte bland kunder och leverantörer. Sedan är det ju helt sjukt att vi vunnit två gånger! Det måste ändå bevisa någonting, säger hon.