Här åker kronprinsessparet kickbikes i Väsby. Foto: Läsarbild Johan Dahlqvist/Upplands Väsby kommun

Här åker kronprinsessparet kickbike – i Väsby

Snacka om oväntat besök. Kronprinsessparet Victoria och Daniel gjorde under torsdagen ett oannonserat besök i Väsby. Kungligheterna tog bland annat en tur i kommunens pumptrack-bana, på lånade kickbikes från Fritidsbanken. – De var väldigt imponerade av konceptet, säger Hanna Broberg Järild, platsansvarig på Fritidsbanken.

  • Publicerad 16:36, 8 nov 2018

Väsbys nya ”bibliotek” för sportutrustning fick kungligt besök under torsdagen. Fritidsbankens nationella förening stöttas ekonomiskt av Kronprinsessparets stiftelse, vilket var anledningen till det inofficiella besöket.

– De var väldigt imponerade av konceptet och tyckte att min fritidsbank var fin, säger Hanna Broberg Järild, platsansvarig på Fritidsbanken.

Ny dyrgrip i ”biblioteket”

Kronprinsessparet hyllade även det stora utbudet – och passade på att bättra på det ytterligare. Prins Daniel, som var aktiv hockeyspelare som ung, räckte över en signerad hockeyklubba.

– Men den kommer vi nog inte låna ut, utan den får bli en inredningsdetalj, skrattar Hanna, som dessutom fick lära prinsen att slipa skridskor.

– Han berättade att hans pappa alltid gjort det åt honom, så det var första gången.

Hanna Broberg Järild tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Johan Dahlqvist/Upplands Väsby kommun

Victoria på kickbike – i klackar

Kungligheterna fick sedan låna varsin kickbike och prova på den nya pumptrack-banan i Vilunda. Prins Daniel var snabbt ut i banan, tillsammans med en sjundeklass från Engelska skolan i Smedby. Kronprinsessan Victoria var mer skeptisk.

– Hon hade klackar och var lite skeptisk till en början, men sedan fick hon feeling. Båda reflekterade dock över att de kanske borde haft hjälm, säger Hanna.