Hanviken tillbaka i trean

Det blev bara en säsong i ”lingonserien” för Hanvikens SK:s herrlag i fotboll. Division 4, alltså. HSK är tillbaka i trean efter ett framgångsrikt kval.

  • Publicerad 14:18, 29 okt 2018

Det jublades på fotbollsplanen och på läktaren i lördags eftermiddag på Trollbäckens IP.

Hanvikens SK besegrade Viljan Strängnäs med 2–0 i den sista kvalomgången och var därmed klart för division 3.

– Det blev rejält firande efteråt, säger tränaren och sportchefen Jonas Holtbäck-Gustafsson. Först käkade vi på restaurang i Trollbäcken och sedan drog lagets ungdomar vidare till en nattklubb i stan.

Tog vara på chanserna

Förutsättningarna inför sista rundan i kvalgruppen var att HSK behövde vinna, och helst med marginal. 2–0 räckte bra eftersom den andra matchen mellan Järla och IFK Tumba slutade 1–2.

Varför vinner ni kvalgruppen?

– Jag vill vara ödmjuk och säga att det behövs ett visst mått av tur i ett kval. Samtidigt tycker jag att det är vi som har det mest kompletta laget. Och vi var bra på att ta vara på målchanserna.

41-årig målnickare

En som tog vara på en målchans var HSK:s back Mattias Östberg som nickade in 1–0-målet mot Viljan. 2–0-målet prickades in av Mosaddiq Zekria.

Mattias Östberg har rutin så det räcker och blir över, han är nämligen 41 år och har gjort över 200 allsvenska matcher för Häcken, Norrköping, GAIS och Djurgården.

Hanviken åkte ur trean förra säsongen, och tar sig alltså tillbaka per omgående.

Räcker dagens lag i trean?

– Vi har en bra grund att stå på, men givetvis ska vi krydda truppen, säger Jonas Holtbäck-Gustafsson.

Gör du en säsong till som tränare?

– Jag blir kvar i föreningen, men om det är som huvudtränare är inte klart.