HYLLAS. Jan Keryakes levererade tunnbrödsrulle till Peter Widlund utanför SÖS. Foto: Privat

Hans tunnbrödsrulle-utryckning till Sös hyllas stort

Peter Widlund låg på Södersjukhuset och längtade efter tunnbrödsrulle. Då ryckte Jan Karyakes ut. Nu hyllas insatsen bland maträttens fantaster.

  • Publicerad 15:32, 11 dec 2020

Det var i Facebook-gruppen Tunnbrödsrullens vänner som Peter Widlund la ut ett inlägg om var han kunde hitta den bästa tunnbrödsrullen i närheten av Södersjukhuset, där han ligger inlagd.

– Jag har alltid gillat tunnbrödsrulle, och när man ligger på sjukan är inte maten den roligaste. Så jag tänkte se om det fanns någon bra rulle i närheten, berättar Peter.

Men gensvaret blev klent. Då klev Jan Keryakes, ägare av Nyhetsgrillen vid DN-skrapan, in i handlingen. Han har normalt inte hemkörning men drog dit efter stängning med en gratis ”Maradona-rulle” och trocadero.

– Det var helt otroligt. Jag hade aldrig väntat mig det, att någon skulle vara så givmild, snäll och omtänksam. Jag kan ärligt säga att det var den godaste tunnbrödsrulle jag har ätit på länge, säger Peter som hoppas besöka Jan på plats nästa gång.

Nu hyllas leveransen stort, både i Facebook-gruppen där Jans grill redan var ”diplomerad” av sällskapet, men även på plats i form av både fler kunder och personer som velat kommentera hans gärning.

– Det har varit helt sjukt. Det har blivit stort, jag börjar känna mig större än Kim Kardashian, säger Jan och skrattar när Mitt i Kungsholmen får tag på honom i grillen mellan kunder.

– Jag fick en Martiniflaska av en man som bara kom hit för att ge mig det för att han hade blivit så tårögd. Men det var bara en mänsklig grej att göra. Han låg på sjukhus och ville ha en tunnbrödsrulle, men jag tänkte att när man ligger på sjukhus ska man inte ta sig ut, då kan man bli sjuk. Och det tar bara fem minuter extra för mig på vägen hem. Men jag hade parkerat lite fel så det blev bara kort att lämna. Han skrattade och tyckte det var så fint, säger Jan.

Fotnot: Maradona-rullen består bland annat av gourmetsallad, rå och rostad lök, johnny´s senap och ketchup, jalapenos och stark sås. Moset och hans bemötande är framgångsreceptet för Nyhetsgrillen enligt Jan.