Facebookgruppen Tunnbrödsrullens vänner har nu sagt sitt.

Årets främsta grillkiosker och dess tunnbrödsrullekonnässörer gjorde upp i en omröstning där Sveriges godaste tunnbrödsrullar 2022 skulle utses.

Röstningen avslutade

Tio kiosker skulle tilldelas diplom och utmärkelsen "Godkänd av tunnbrödsrullens vänner år 2022".

https://www.mitti.se/nyheter/tunnbrodsrullekampen-pagar-har-ar-grillen-med-flest-roster-just-nu/repved!bhAKlAKFHk5cgee@K1XA/

Gruppen har över 22 000 medlemmar som nu har röstat och lyft sina favoriter. Fram till den 8 maj var tanken att röstning skulle pågå, men redan under torsdagskvällen den 6 maj avslutades omröstning till följd av ett tekniskt krångel hos Facebook.

Tio diplom blev tolv

Administratören skriver i ett inlägg då han meddelar detta: "Jag bedömer det som ohållbart att starta om hela omröstningen från början utan avslutar härmed omröstningen i förtid. Topp tio kioskerna är ganska ohotade ändå. Men det fanns en viss chans för Hemsegrillen och Matteus kiosk och grill att kämpa sig upp på topp 10-listan".

I och med det sistnämnda valde administratören att utöka listan med två platser till totalt tolv grillar som i år tilldelas diplomet.

Vinnaren är...

Med 628 röster så får Faruk Yildiz och Brogrillen flest röster i omröstningen.

På andra plats återfinns Nyhetsgrillen på Kungsholmen med 577 röster. Trea i årets upplaga kom Grilladd i Huddinge med 232 röster.

Om vi har räknat rätt så är det här tredje gången du får flest röster i omröstningen?

– Yes, det är hattrick, säger en glad Faruk Yildiz till Mitt i.

Vad betyder det att få flest röster ännu en gång?

– Det känns otroligt kul! Ett bra kvitto. Alla på listan är otroligt duktiga tunnbrödsrullemakare och det är roligt att rätten lyfts.

https://www.mitti.se/nyheter/brobo-kan-bli-sommarpratare/repvei!qjIzP5I86fSRiXMbnavN0w/

Firar du med en rulle till lunch?

– Jajamen!

Inspireras av varandra

Faruk Yildiz berättar att det finns en del samarbete mellan de olika grillarna som finns med på listan.

– Absolut! Vi har bra kontakt och jag inspireras mycket av Sofies i Bromma, Grillad i Huddinge som drivs av Yilmaz Gille och Janne på Nyhetsgrillen. De är duktiga och kreativa på att kombinera rullar. Den här typen av kontakt fanns inte riktigt innan tunnbrödsrullarna så det är superkul, säger Faruk Yildiz.