Faruk Yildiz som driver Brogrillen i Bro centrum har de främsta tunnbrödsrullarna sett till den omröstning som han för tredje gången toppar. Foto: Brogrillen

Hans tunnbrödsrullar är bäst – igen

Nu är det klart vilka tolv grillkiosker som tilldelas diplom med titeln "Godkänd av tunnbrödsrullens vänner". Allra flest röster fick Faruk Yildiz och Brogrillen i Upplands-Bro kommun.

  • Publicerad 14:31, 6 maj 2022

Alla på listan är otroligt duktiga tunnbrödsrullemakare

Facebookgruppen Tunnbrödsrullens vänner har nu sagt sitt.

Årets främsta grillkiosker och dess tunnbrödsrullekonnässörer gjorde upp i en omröstning där Sveriges godaste tunnbrödsrullar 2022 skulle utses.

Röstningen avslutade

Tio kiosker skulle tilldelas diplom och utmärkelsen "Godkänd av tunnbrödsrullens vänner år 2022".

Tunnbrödsrullekampen pågår – här är grillen med flest röster just nu

Gruppen har över 22 000 medlemmar som nu har röstat och lyft sina favoriter. Fram till den 8 maj var tanken att röstning skulle pågå, men redan under torsdagskvällen den 6 maj avslutades omröstning till följd av ett tekniskt krångel hos Facebook.

Tio diplom blev tolv

Administratören skriver i ett inlägg då han meddelar detta: "Jag bedömer det som ohållbart att starta om hela omröstningen från början utan avslutar härmed omröstningen i förtid. Topp tio kioskerna är ganska ohotade ändå. Men det fanns en viss chans för Hemsegrillen och Matteus kiosk och grill att kämpa sig upp på topp 10-listan".

I och med det sistnämnda valde administratören att utöka listan med två platser till totalt tolv grillar som i år tilldelas diplomet.

I höst har Faruk Yildiz varit i sina nya lokaler inne i Bro centrum i ett år. Mitt i hälsade på strax efter att flytten hade genomförts. Arkivbild. Foto: Niklas Loman

Vinnaren är...

Med 628 röster så får Faruk Yildiz och Brogrillen flest röster i omröstningen.

På andra plats återfinns Nyhetsgrillen på Kungsholmen med 577 röster. Trea i årets upplaga kom Grilladd i Huddinge med 232 röster.

Om vi har räknat rätt så är det här tredje gången du får flest röster i omröstningen?

– Yes, det är hattrick, säger en glad Faruk Yildiz till Mitt i.

Vad betyder det att få flest röster ännu en gång?

– Det känns otroligt kul! Ett bra kvitto. Alla på listan är otroligt duktiga tunnbrödsrullemakare och det är roligt att rätten lyfts.

Brobo kan bli sommarpratare

Firar du med en rulle till lunch?

– Jajamen!

Inspireras av varandra

Faruk Yildiz berättar att det finns en del samarbete mellan de olika grillarna som finns med på listan.

– Absolut! Vi har bra kontakt och jag inspireras mycket av Sofies i Bromma, Grillad i Huddinge som drivs av Yilmaz Gille och Janne på Nyhetsgrillen. De är duktiga och kreativa på att kombinera rullar. Den här typen av kontakt fanns inte riktigt innan tunnbrödsrullarna så det är superkul, säger Faruk Yildiz.

Årets främsta tunnbrödsrullar 2022:

1. Brogrillen (Bro, Stockholm)
2. Nyhetsgrillen (Kungsholmen, Stockholm) 
3. Grilladd (Huddinge, Stockholm)
4. Sofie's grill (Bromma, Stockholm)
5. BBQ KITCHEN (Eskilstuna)
6. Huvudstagrillen (Huvudsta, Stockholm)
7. E4-baren (Hägersten, Stockholm)
8. Prestogrillen (Lidingö, Stockholm)
9. Göstas korvrestaurang (Södermalm, Stockholm)
10. Bamba gatukök (Värmdö, Stockholm)
11. Hemsegrillen (Hemse, Gotland)
12. Matteus kiosk och grill (Vasastan, Stockholm)

Källa: Tunnbrödsrullens vänner

Visa merVisa mindre

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39