Nyöppnat. Restaurangansvariga Charlie välkomnar alla sorters människor, från långtidsarbetslösa till direktörer. Foto: Jannie Flodman

Hans husman ska charma Skarpnäck

Sedan några veckor tillbaka har restaurangen Bistro Allé serverat hungriga Skarpnäcksbor i sin nya lokal längs Skarpnäcks Allé. Vi har träffat restaurangansvarig, Charlie.

  • Publicerad 12:00, 4 mar 2019

På Skarpnäcks Allé 74, ett stenkast från tunnelbanestationen och snett emot Coop, har Bistro Allé sedan några veckor tillbaka slagit upp portarna. En restaurang som riktar sig till alla typer av människor – från långtidsarbetslösa till direktörer.

Restaurangansvarig är Charlie, som har tydliga ambitioner för Bistro Allé.

– Vi vill satsa på alla sorters människor, blandade människor, genom att erbjuda bra mat. Svensk husmanskost, mat för alla helt enkelt, säger han.

Bytte Kärrtorp mot Skarpnäck

Trots att Bistro Allé bara har varit öppen i drygt två veckors tid, har Charlie mängder av erfarenhet inom branschen. Men han fann sig tillbaka till Skarpnäck efter att ha haft restaurang i Kärrtorp.

– I Kärrtorp hade vi bland annat pizza och plankstek, inte husmanskost. Men det blev ledsamt och jag ville byta miljö och område. Så då hittade jag till Skarpnäck, mina gamla krokar. Jag har jobbat där, säger han och pekar ut genom fönstret mot Coop.

Många nyfikna Skarpnäcksbor

Reaktionerna från besökarna lät sig inte heller vänta. Sedan man slog upp portarna till restaurangen har man möts av nyfikenhet och en vilja att det ska gå bra för Bistro Allé.

– Många pratar väl om restaurangen, och de verkar gilla maten, avslutar Charlie.

Nyöppnat. Restaurangen Bistro Allé satsar på svensk husmanskost. Foto: Jannie Flodman