Paret Hanna Mac och Scott Thompson på Sikvägen vill hjälpa till i corona-tider. Foto: Stefan Källstigen

Hanna och Scott vill hjälpa grannar i corona-tider

Tyresöborna Hanna Mac och Scott Thompson att redo att ställa upp för grannar i corona-krisen. Genom lappar på Sikvägen erbjuder de och andra sin hjälp. – Vi känner att vår oro är kontrollerbar och vi har ingenting emot att hjälpa så gott det går, säger Hanna.

  • Publicerad 05:05, 19 mar 2020

I flera av trappuppgångarna på Sikvägen, nära centrum, sitter en lapp. ”Kära grannar, men anledning av coronaviruset är det viktiga är någonsin att vi hjälps åt och samarbetar”, står det.

Det är Hanna Mac som har satt upp lappen där grannar som vill hjälpa andra i corona-tider kan skriva upp sina telefonnummer.

– Jag fick idén från sociala medier. Vi har väldigt många äldre i vårt område och tänkte att det behövs fysiska lappar för att nå till dem, säger Hanna Mac.

Hon är gift med Scott Thompson som också är redo att ställa upp.

Det känns fint att det finns så många goda medmänniskor i dessa tider

Lappen sattes upp efter att Folkhälsomyndigheten gick ut med att äldre personer bör hålla sig hemma, men Hanna poängterar att också andra som behöver hjälp kan höra av sig.

– Jag kan tänka mig att det kan handla om att rasta hunden och handla till exempel. Jag och min man är inte i riskgruppen. Vi känner att oron är kontrollerbar och vi har ingenting emot att hjälpa så gott det går, säger Hanna.

Hanna Mac och Scott Thompson är två av flera på Sikvägen som vill hjälpa till. Foto: Stefan Källstigen

Mitt i Tyresö pratar med henne mindre än ett dygn efter att hon satt upp lapparna. Vad hon känner till har ingen än hört av sig och bett om hjälp. Däremot hade flera grannar skrivit upp sig på listan.

–  Hade inte jag satt upp lappen hade någon annan granne gjort det. Det visade sig vara flera som hade tänkt samma tanke. Jag blir väldigt glad av, och det känns fint, att det finns så många goda medmänniskor i dessa tider, säger Hanna.

 

”Vad gör du för att stötta Tyresö under coronakrisen? Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa på tyreso@mitti.se