Hanna Hermansson kan bli galadrottning

Efter en succéfylld säsong med starka insatser på både EM och Finnkampen är Hanna Hermansson nominerad till två utmärkelser på Friidrottsgalan.

  • Publicerad 19:00, 1 nov 2018

Torsdagen den 29 november på Berns i Stockholm är det dags för årets Friidrottsgala.

En av huvudpersonerna på galan på damsidan är Hanna Hermansson från Segeltorp, medeldistanslöpare som tävlar för Turebergs FK.

29-åringen är nominerad till två utmärkelser: Årets prestation i landslaget och Årets prestation i Finnkampen.

I sommarens EM i Berlin gjorde Hermansson en mycket stark insats på 1 500 meter. Motiveringen till nomineringen till årets prestation i landslaget lyder som följer: ”7:a på EM efter att i två steg ha förbättrat personliga rekordet på 1 500 meter med totalt fem sekunder (upp som 4:a i Sverige genom tiderna)”.

Konkurrenterna om utmärkelsen är Meraf Bahta, Hälle IF (10 000m) och Khaddi Sagnia, Ullevi FK (längdhopp).

Hanna Hermansson kan även prisas för årets prestation i Finnkampen där hon vann 800-metersloppet. Motiveringen: ”Trots stressig resa från Diamond League i Bryssel kvällen före kom nu – efter andraplatser både 2016 och 2017 – den första segern när hon med självförtroende styrde loppet från start till mål”.

I denna kategori är konkurrenterna Charlotta Fougberg, Ullevi FK (3 000m hinder/10 000m) samt Fanny Roos, Athletics 24 Seven SK (kula/diskus).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40