Hemma. Joacim Lundqvist med dottern Nikki i famnen. Sandra Eriksson håller deras andra dotter Mika. Foto: Anders Björklund

Hann inte till BB – Nikki föddes på parkeringsplats

Det gick undan första gången. Med Nikki gick det ännu snabbare. Tullingeborna Joacim och Sandra siktade på Södertälje BB men istället skedde undret på en parkering i Salem.

  • Publicerad 04:15, 7 nov 2020

Det var natten mot måndagen förra veckan som Sandra kände att något – kanske – var på gång. Kanske visade sig vara på riktigt.

– Jag ringde in till BB. Jag var fortfarande osäker på om det var på riktigt när jag ringde. Vi fick rådet att komma in eftersom det gick snabbt även med Mika, berättar Sandra Eriksson.

"Då gick vattnet"

Först trodde både Joacim och Sandra att de hade bättre tid på sig än när förstfödda Mika kom. Men det skulle gå ännu snabbare den här gången. Samtalet till BB gjordes 01.48.

– När vi skulle ta bilen gick vattnet, säger Sandra Eriksson.

"Satte BB på högtalare"

Sandra Eriksson anade att de inte skulle hinna fram till BB. Men Joacim som körde över Tumba och Salem hoppades fortfarande. Vid Skyttorpsskolan fick de dock kapitulera för naturens gång. Barnet föddes 02.32.

– I Tumba började barnet vilja komma ut. Jag hoppades fortfarande hinna fram. Men i Salem sade min sambo att det var dags. Vi svängde in vid Skyttorpsskolan eftersom det skulle vara lättare för ambulans att hitta fram. Vi satte BB på högtalare och jag insåg att det var jag som skulle få assistera. Men Sandra var lugn och det var lugnande även för mig.

Nu är alla i hemmets trygga vrå. Blir det ett till barn har de andra planer.

– Då blir det Huddinge eller så ringer jag ambulansen på en gång, säger Joacim.

Här finns BB i Stockholm

Huddinge sjukhus

Södertälje sjukhus

Södersjukhuset

Karolinska i Solna

Danderyds sjukhus

Du kan tidigast välja förlossningsklinik i vecka 25.

Det går också att föda på sjukhus i en annan del av Sverige.

Visa merVisa mindre