Haningeförfattarna. Martin Bergström Cerd, Jörn Hammarstrand, Christofer Nöring och Jane Berggren från föreningen Haningeförfattarna står bakom initiativet att ge ut en antologi med historier om Haninge Foto: Maria Nykvist

Haninges bästa historier sökes

Sitter du och ruvar på en fängslande berättelse om Haninge så har du nu chans att få den publicerad. Ett 20-tal bidrag ska ges ut i den kommande antologin Härliga Haninge.

  • Publicerad 09:03, 18 nov 2020

Senast det skrevs en antologi med samlade historier med Haningekoppling var på 1970-talet. Då var bland annat Steve Sem-Sandberg, prisad författare och nyinvald ledamot i Svenska akademien, med och bidrog med en novell.

Nu är det dags att på nytt samla berättelser om Haninge och det är fritt fram för alla kommuninvånare att skicka in sitt bidrag till antologin som ska heta Härliga Haninge.

– Titeln kanske låter lite töntig, men samtidigt lockande. Man får tolka det som man vill bara det berör och har en anknytning till Haninge. Det går bra att skriva noveller, berättelser eller dikter, säger Martin Bergström Cerd, poet och en av initiativtagarna.

Martin Bergström Cerd, Jörn Hammarstrand, Christofer Nöring och Jane Berggren från föreningen Haningeförfattarna tror att det finns många historier om Haninge som väntar på att bli publicerade. Foto: Maria Nykvist

20 olika berättelser

Det är föreningen Haningeförfattarna som står bakom antologin som uppskattningsvis kan rymma runt 20 bidrag. Den ska ges ut på Björnlunds Förlag som är Haninges deckardrottning Louise Björnlunds förlag.

– Man behöver alltså inte vara författare och ha givit något, utan vi hoppas kunna locka även de som vi inte känner till sedan innan. Jag tror att det finns ett stort intresse för det här, att det är många som sitter på en bra berättelse, säger Jörn Hammarstrand från Haningeförfattarna.

Sista dagen att skicka in sitt bidrag är 28 februari nästa år, och en jury kommer då ta vid och välja ut de som får ta plats i boken.

Deadline sista februari

Novellen/berättelsen/texten ska vara max 4000 ord, och den ska ha en anknytning till Haninge.

Sista dagen att skicka in sitt bidrag är 28 februari 2021.

Texter skickas till: martinbergstrom02@hotmail.com

Visa merVisa mindre