Haningebo vill att polisen får gratis skolmat

I ett nyss inlämnat medborgarförslag föreslås Haninges lokalpoliser få äta gratis på skolans matsalar. Kommunpolis Ylva Thomasson tycker idén är bra i sig. ”Men samtidigt behöver vi ofta prata om avrapporteringar under luncherna, då behöver vi vara ostörda”, säger hon.

  • Publicerad 16:56, 14 mar 2017

Haninges lokalpoliser äter oftast sina luncher i personalmatsalen på Handens polisstation. Det vill en Haningebo ändra på. I ett nyss inlämnat medborgarförslag föreslår Haningebon att Haninges poliser ska få äta på kommunens skolor – gratis.

Polisen gillar idén – om det är möjligt

”Det skulle gynna vårt samhälle då de skulle etablera kontakt med kommunens ungdomar och kanske förebygga att några ungdomar hamnar på fel väg…”, skriver Haningebon i förslaget.

Mitt i Haninge ringde upp kommunpolis Ylva Thomasson och frågade hur hon ser på förslaget:
– Det är inget förslag jag hört om tidigare, däremot har jag hört någon gång att det kunde bli aktuellt att vi skulle betala för skollunch till självkostnadspris. Rent allmänt är idén ju bra i sig, men anledningen till att vi sällan lunchar ute är att vi behöver prata om avrapporteringar och det kan vara svårt att jobba ostört i en skolmatsal, säger hon.

”Skulle äta till självkostnadspris”

Men hon utesluter inte att det kan bli möjligt framöver.
– Nej, allt beror på hur arbetsdagen ser ut. Det kan ju vara lämpligt vid tillfällen beroende på hur uppdragen ser ut. Men vi skulle inte äta gratis, utan till självkostnadspris, säger Ylva Thomasson.