Ambulanshelikoptern gör sitt sista stopp på flygplasten i Gustavsberg på lördag. Foto: Läsarbild Joel Stockman

Haninge vill ha ambulanshelikoptern

Efter beskedet att ambulanshelikoptern lämnar Värmdö verkar det vara huggsexa om verksamheten. Nu anmäler även Haninge kommun sitt intresse.

  • Publicerad 14:27, 14 sep 2017

 

”(Flytten) innebär att helikoptern får en längre utryckningstid till en stor del av länet och att närheten till akutvård försämras. Haninge kommun med sitt geografiska läge skulle kunna härbergera möjliga platser för att finna en långsiktig lösning” skriver Haningepolitikern och kommunalrådet Petri Salonen (C) på sin blogg. 

”Nu ska vi sätta fart”

Men Värmdö kommun vill inte släppa helikoptern till Haninge. I tisdags kom de överens med landstinget om att utreda möjligheterna att få tillbaka helikoptern till Värmdö.
– Nu ska vi sätta fart och spana efter bästa placeringen, säger Deshira Flankör (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

Flyttar till Norrtälje

I över 20 år har länets ambulanshelikoptern utgått från Gustavsberg i Värmdö. Från och med lördag den 16 september flyger den sin kos och utgår istället från Norrtälje de kommande tre åren. Anledningen till skiftet är att flygplatschefen i Gustavsberg sett alltför stora brister i säkerheten på flygplatsen i Värmdö.